Foto portada: un concert de Festa Major. Autor: David B.

Així serà el dispositiu per prevenir agressions sexistes durant la Festa Major

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha presentat aquest dimarts una sèrie de mesures per reforçar les actuacions de prevenció de les actuacions sexistes durant la Festa Major, sota el dispositiu Per una Festa Major sense violències masclistes.

Una de les novetats d’aquest nou dispositiu és la campanya Mou-te segura impulsada pel col·lectiu del taxi per col·laborar en la prevenció de violències masclistes oferint assistència, de forma gratuïta, per allunyar d’una situació de perill a qualsevol persona que se senti amenaçada. El president d’Elite Taxi Sabadell, Magno Castillo, ha manifestat que “si algú està en perill només ha de pujar a un taxi i l’ajudarem en el que calgui. L’allunyarem del perill i si cal el portarem a la comissaria de policia de forma gratuïta”.

Marta Morell. Autor: David B.
Marta Morell, segona per l’esquerra, presentant les accions. Autor: David B.

Morell ha manifestat que “els taxistes de Sabadell han donat molts exemples de sensibilitat social i de compromís amb el nostre municipi”. En els espais dels concerts hi haurà policies de paisà entre el públic i un dispositiu preventiu de la Creu Roja. També s’instal·laran al Parc de Catalunya un sistema de càmeres connectades al serveis de seguretat per evitar possibles agressions. També s’ha creat un protocol per actuar de manera eficient davant una agressió sexista durant la festa.

Bus nocturn gratuït

Durant les nits de Festa Major funcionaran les línies nocturnes N1 i N4, de forma gratuïta. Aquests dies, igual que la resta de l’any es podrà demanar les parades intermèdies per tal de facilitar un punt de parada més proper a la destinació dels usuaris.

Punt Lila

A l’Eix Macià s’instal·larà per segon any consecutiu un Punt Lila, un espai amb informació i acompanyament davant qualsevol situació de violència sexista o LGTBIfòbica que es pugui produir. El Punt Lila s’instal·larà divendres, dissabte i diumenge des de les 10 del vespre fins les 4:30 hores de la matinada.

Foto portada: un concert durant la Festa Major. Autor: David B.