Vista de la mostra a l'Espai Cultura. Autor: David B.

Homenatge als llibrets de butxaca en la nova exposició de l’Espai Cultura

La mostra La vi(d)a de la butxaca. La gran aventura dels bolsilibros de la Bruguera (1946-1986) s’inaugurarà aquest dijous i es podrà visitar de forma gratuïta a l’Espai Cultura Fundació 1859 fins el diumenge 29 de març.

L’exposició comissariada pel periodista i professor universitari Joaquim Noguero homenatja els llibrets de butxaca de l’Editorial Bruguera, anomenats bolsilibros. Unes publicacions aparegudes durant la postguerra i que eren per als seus lectors com una finestra oberta a móns fascinants i allunyats de la grisa realitat. Aquestes novel·les estaven impreses en paper de mala qualitat, amb una diminuta tipografia i es van publicar milers d’elles amb col·leccions per a tots els gustos, ciència ficció, western, novel·la negra, romanç, terror, entre altres.

Vista de la mostra a l'Espai Cultura. Autor: David B.
Presentació de la mostra. Autor: David B.

La mostra recorre aquelles col·leccions signades per pseudònims com Peter Derby, Mark Halloran, Silver Kane, Ralph Barby, Curtis Garland o Frank Caudett, entre altres així com les cobertes dels artistes com Freixas, Provensal, Cortiella, Badia Camps, Bosch Peñalva, o l’il·lustrador sabadellenc Salvador Fabà.

L’exposició que s’inaugurarà el proper dijous 10 d’octubre a les 19 hores amb una visita guiada pel comissari de l’exposició, es complementarà amb diverses xerrades i un parell de tallers de dibuix.

Foto portada: Vista de la mostra a l’Espai Cultura. Autor: David B.