Foto portada: Enric Martínez. Autor: David B.

Joventuts Musicals aposta per una programació d’intèrprets joves

El Principal comença nova temporada de música de cambra (gener-juny 2019) amb l’estrena de diferents concerts. El nou cicle ha arrencat amb música trobadoresca i medieval i finalitzarà amb un repertori de sonates de Bach. S’encetarà d’aquesta manera un programa carregat de música clàssica i intèrprets joves.

La presentació del programa de música de cambra que el Teatre Principal, ha comptat amb la presència de la presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell, Joana Soler, la regidora de Cultura, Montserrat Chacon i un dels protagonistes de la programació, el baríton Enric M. Castignani.

Soler ha explicat que la temporada està formada de cinc concerts, aquests introdueixen la música antiga, allunyant-se d’aquesta manera del romanticisme, per apropar-se al classicisme. També ha remarcat que en aquest nou cicle “hem jugat molt la carta de la gent jove” , ja que molts dels intèrprets que actuaran són joves. Cosa que, Castignani ha trobat “fantàstic aquesta barreja d’intèrprets joves i veterans”.

Programació de concerts 

La temporada començarà aquest divendres amb el repertori del grup Mos Azimans. Que tocarà música antiga i medieval, inspirada en Bernart Ventadorn. Soler ha remarcat que en aquest grup s’hi troba la filla, de la cantant trobadoresca Dolors Lafit.

El segon concert tindrà lloc el 22 de febrer amb l’actuació de Enric M. Castignani i Albert Guinovart, que es passejaran pel lieder de principis del segle XIX i fins a mitjans del XX. El baríton ha reconegut aquest matí que recuperarà dues cançons que ja va tocar de Strauss i que a més hi hauran cançons de Beethoven.

Seguit d’ells, el 15 de març, serà el torn d’un dels grups de cambra més destacats del panorama actual, el Trio Ludwig que a part d’aprofundir en el repertori de Beethoven, exploraran altres compositors internacionals. Seguit d’això el 26 d’abril el Conjunt Atria ret homenatge a Georg Philip Telemann interpretant obres de diferents etapes. I per finalitzar aquest nou cicle del Principal, el 17 de maig, el viloncel·lista Arnau Tomàs i el clavecinista Kennedy Moretti presentaran un programa íntegrament dedicat a sonates de Bach.

Foto portada: Enric Martínez Castignani, en una actuació al Teatre Principal. Autor: David B.