Sant Jordi als jardins de Caixa Sabadell

La força de Sant Jordi fa aparcar la crisi per un dia

  • Les escoles omplen les activitats de Sant Jordi al passeig i el jardinet d’Unnim.

  • La celebració s’estèn als barris de Sabadell durant tota la jornada.

Malgrat que un ruixat a les 13 hores ha finalitzat la sessió matinal de Sant Jordi abans d’hora, la diada s’està desenvolupant amb normalitat a la ciutat, que torna a celebrar Sant Jordi en dia laborable després de fer-ho l’any passat en dissabte Sant. Les parades del Centre han tornat al passeig, ple d’infants i escoles durant part del matí, mentre que les activitats s’estenen a altres punts de la ciutat durant tot el dia.

L’hora punta de Sant Jordi acostuma a ser a mitja tarda, quan els nens surten d’escola i els pares de treballar. És llavors quan les parades de llibres i d’entitats del Centre s’omplen més. Malgrat tot, durant aquest matí moltes escoles han desfilat pel Centre. Algunes s’han animat a llegir textos de Pere Calders al vestíbul de l’ajuntament.

La diada de Sant Jordi continua tenint tota la seva tirada i aparca la situació econòmica, si més no, durant unes hores. És un bàlsal tradicional que irromp d’optisime la societat a ritme de flors i pàgines.

En la següent galeria de fotos, realitzada pel Jordi de Arriba i el David B. repassem algunes de les activitats d’aquest matí. Les imatges estan preses a l’IES Sabadell, a Can Rull, on s’han fet diverses activitats, com grafits de Sant Jordi i alguns festivals literaris. També al Jardinet de Caixa Sabadell, que ha aplegat el públic més infantil, i al Passeig, on s’han situat els autors locals, les principals llibreries i entitats de la ciutat. Mentrestant, al vestíbul diversos alumnes d’escoles i instituts han llegit textos de Pere Calders. En aquest cas, les imatges corresponen a alumnes de l’IES Escola Industrial.

Les activitats continuen durant tota la tarda i s’esten també al sud de al ciutat, on hi ha un concert de Sant Jordi, a la biblioteca del Sud, i al nord, en concret al barri de la Plana del Pintor on hi haurà sardanes, cant coral i el ball de la rosa.

Els punts de llibre d’iSabadell presents a tota la ciutat

D’altra banda, els punts de llibre d’iSabadell i el Centre Parroquial Sant Vicenç s’estan entregant a diversos punts de la ciutat. Hi ha 5.000 punts, que s’han entregat durant els dies previs a les principals llibreries de Sabadell, com La Llar del Llibre, la Llibreria Tècnica, l’Abacus o la Llibreria Paes. També se n’estan entregant a diversos punts de La Creu de Barberà, Ca n’Oriac, La Plana del Pintor, Can Rull o Campoamor.

Finalment, bona part de les entitats presents al passeig de la Plaça Major tenen punts de llibre d’iSabadell a disposició de les persones que comprin algun llibre o objecte a les parades.