Foto portada. un moment de l'exposició a l'Espai Cultura. Autor: David B.

La Fundació 1859 Caixa Sabadell consolida el seu creixement amb un 11% més d’usuaris

La Fundació 1859 Caixa Sabadell fa un balanç positiu de l’any amb un augment de l’11 per cent de la participació i unes 1.300 activitats adreçades a escoles i a famílies. La nova programació dona protagonisme al cinema i inclou clàssics com la Festa de Primavera.

Fa cinc anys naixia la fundació, que el 2018 va canviar de nom (més info: ‘Canvis a la fundació hereva de l’Obra Social Caixa Sabadell‘) i que ara consolida el seu projecte amb poc més de 160.000 participants a les seves activitats. Aquestes xifres representen un augment de la participació en l’11 per cent respecte l’any passat, amb més de 1.300 activitats organitzades, en solitari o en col·laboració amb altres entitats, adreçades a tots els públics.

Les activitats que han presentat més interès són els tallers de granja per a famílies, a l’Espai Natura, i la programació de tallers de tecnologia i robòtica a l’Espai Cultura. Aquest últim ja s’ha consolidat aquest any com a centre cultural de referència a la ciutat.

Quina és la nova programació?

El nou any ofereix una temporada plena de noves propostes. Com sempre, la Diada de Sant Jordi i el Dia i la Nit dels Museus seran uns imprescindibles a la graella. Com a novetat, el cinema tindrà un lloc destacat a la programació, amb la projecció d’una pel·lícula cada primer dissabte del mes a l’Espai Cultura. El film estarà adreçat a encoratjar a que petits i grans trenquin estereotips i aprenguin a entendre i a respectar la natura.

En el mateix sentit, a l’Espai Cultura s’hi exposa Sabadell, càmera i acció, una proposta per a aquesta temporada que consistirà en un recorregut sentimental per la historia del cinema a la ciutat, acompanyada de diverses activitats complementàries. A més, s’oferiran tallers tecnològics per infants, on es podran crear instruments musicals, programar videojocs online o construir robots i màquines. Les creacions culinàries també tindran un paper protagonista.

Festa de la primavera. Autor: David B.
Festa de la primavera 2019. Autor: David B.

I per la seva part, l’Espai Natura celebrarà jornades de manteniment dels espais reforestats l’any 2016, on es podran comprovar com evoluciona la recuperació del bosc i fer tasques de suport dels arbres plantats. Els més petits també podran participar a les celebracions de les festes tradicionals pageses, buscant ous de Pasqua per les granges, o treballar la ramaderia acompanyats de les seves escoles. La Festa de la Primavera es farà el 7 d’abril.

Foto portada: un moment de l’exposició sobre cine a l’Espai Cultura. Autor: David B.