Ratatouille, gala STA

La música i el teatre, protagonistes de la nova temporada dels teatres municipals

L’inici de temporada dels dos teatres municipals, El Teatre La Faràndula i el Teatre Principal, s’iniciarà el proper 22 de setembre a La Faràndula amb la Novena de Beethoven, interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que s’estrenarà amb el nou director, el nord-americà James Ross.

El Principal estrenarà programació amb obres de Beethoven i els reconeguts Arnau Tomàs i Kenny Moretti inauguraran la temporada del Cicle de Música de Cambra de Joventuts Musicals interpretant les sonates per a violoncel i piano del compositor alemany.

Teatre

Les representacions s’iniciaran el proper 30 de setembre amb l’exitós muntatge Ratatouille el petit xef  de Joventut de la Faràndula,  i es representarà els dies 1, 7 i 8 d’octubre. El 16,17, 23 i 26, i els dies 1, 7, 13 i 14 de gener de 2018, arribarà un any més el muntatge més tradicional de Joventut de la Faràndula, Els Pastorets.

In Memorial, plat fort al Principal.
In Memorial, plat fort al Principal.

Aquesta tardor també arribaran al Principal dues de les representacions de la temporada teatral barcelonina. D’una banda, In memoriam. La quinta del biberó, el diumenge 29 d’octubre, de la Kompanyia Lliure. I el diumenge 26 de novembre, Art de Yasmina Reza, interpretada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, dirigida per Miquel Gòrriz.

Música

El dimecres 25 d’octubre arribarà a la Faràndula l’estrena de la temporada de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) amb l’òpera de Mozart Cosí fan tutte.

Pel que fa a música de cambra, Sabadell més Música presentarà el 5 de novembre al Teatre Principal Jazz i altres músiques, un concert de la Cobla Simfònica Catalana sota la direcció de Bernat Castillejo, amb un repertori d’obres d’A. Borgunyó, V.Quirós, Mann, Weill, Leiber i Stoller. El 10 de novembre el Principal, acollirà el concert de Cordes i passions, amb Marisa Martins, mezzosoprano, i Rafael Bonavita, tiorba i guitarra, que interpretaran obres de C. Monteverdi, T. Merula, G. Frescobaldi, F. García Lorca i E. Granados.

Foto portada: Apap (dreta), amb dos músics de la Simfònica, en una interpretació nadalenca. Autor: David B.
Un moment de l’actiuació nadalenca de l’OSV. Autor: David B.

En l’apartat de música simfònica, Joventuts Musicals de Sabadell proposa pel 15 de desembre proposa el concert participatiu 125 anys de l’Escola de Música de Sabadell, on antics alumnes i professors presentaran una interpretació única del Glòria de Vivaldi, sota la direcció de Josep Vila Casañas i amb la col·laboració de la soprano Maria Hinojosa i la mezzosoprano Elisenda Cabero. També hi participarà l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell, sota la direcció de David Magrané.

L’OSV tornarà a la Faràndula el 17 de novembre amb el concert De Pel·licula!, sota la batuta de Rubén Gimeno i amb la col·laboració dels actors Jordi Brau i Lluís Posada. En aquest concert s’interpretaran fragments de les composicions de bandes sonores que ja són clàssics, Titanic, Salvar al Soldado Ryan, Misión Imposible, La Vida es Bella o El Discurs del Rei.

El 1 de desembre presentaran De Gershwin a Guinovart. El compositor català i l’OSV interpretaran la suite My Fair Lady de Loewe i el popular Concert per a piano en Fa major de Gershwin, per acabar amb una selecció de la música que Guinovart va crear per musicals com Mar i cel, Scaramouche, Flor de nit i Gaudí. Tancarà la temporada amb el ja consolidat i tradicional Festival de Valsos i Danses, dirigit pel James Ross. Un repertori amb les composicions de la família Strauss, Bizet, Gounod, Ginastera, Yradier, Mussorgsky i Anderson. Enguany comptarà amb la participació de la soprano Anabel Real.

Pel que fa a l’Òpera, el divendres 24 de novembre l’AAOS celebrarà el 35è aniversari de la seva fundació i el 30è aniversari del Cicle Òpera a Catalunya amb un concert extraordinari.

La Banda de Música de Sabadell arriba a l’escenari del Teatre Principal el diumenge 3 de desembre i per presentar el concert Paisatges d’Hivern: La Processó d’Elsa a la Catedral, un bellíssim passatge orquestral de l’òpera Lohengrin de Wagner.

Per finalitzar la temporada al Principal, tornarà el tradicional Concert de Sant Esteve, que arriba a la cinquantena edició. I per commemorar-ho Sabadell Sardanista ha organitzat una vetllada extraordinària amb l’actuació de la Cobla Jovenívola de Sabadell, dirigida per Jordi Figaró, i la Cobla Sabadell, dirigida per Bernat Castillejo.

La música moderna comptarà amb el seu espai al Teatre Principal el proper divendres 27 d’octubre, on les vallesanes compositores i pianistes Gemma Humet, que presentarà el darrer treball discogràfic Encara i Lu Rois, que pujarà a l’escenari per presentar el seu primer disc, Clarobscur.

Foto portada: un moment de ‘Ratatouille’, l’obra que encetarà la temporada teatral de Saabdell. Autor. David B.