La Nàpols de postguerra es trasllada al Sant Vicenç

El passat dia de Nadal a la nit el Teatre Sant Vicenç va estrenar Matrimoni a la Italiana, un muntatge dirigit per Òscar Muntanya i Òscar Rodríguez, que estarà en cartell fins el 20 de gener.

En aquesta ocasió per les festes de Nadal i en combinació amb els tradicionals Els Pastorets, el Teatre Sant Vicenç ha apostat per una comèdia que transporta a l’espectador al Nàpols de postguerra, on una dona de la vida anomenada Filumena intenta sobreviure buscant l’estabilitat emocional i amorosa amb Domenico Soriano. Ella canviarà la seva vida amagant un secret del tot inesperat.

Matrimoni a la italiana és una proposta teatral, basada en l’obra d’Eduardo di Filipo, Filomena Marturano i en la pel·lícula de Vittorio De Sica interpretada per Sofia Loren i Marcelo Mastroiani.

En aquesta producció del Teatre Sant Vicenç Núria Martínez i Xeui Jiménez interpreten una parella formada per Filomena, que va haver de prostituir-se durant la II Guerra mundial en no trobar altra feina, i Domenico, un ric home de negocis que s’enamora d’ella. La peculiar relació d’amor i odi d’ambdós personatges omple l’escena de tempestes i calmes, d’alts i baixos.

Representacions

El muntatge es representarà al Teatre Sant Vicenç el 30 de desembre i els dies 12, 13, 19 i 20 de gener a les 22 hores.

Foto portada: un moment de la representació. Autor: David B.