El sabadellenc Ramon Madaula en una escena de El preu. Autor: Cedida.

Les claus de la nova temporada cultural

Sabadell enceta una la nova temporada cultural al Teatre Principal, el Teatre La Faràndula i l’Estruch. La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, acompanyada de la directora de la Faràndula i el Teatre Principal, Carme Araque, i la directora de l’Estruch, Salut Tarruell, han presentat la programació de teatre, música i dansa que es durà a terme en el següent semestre de l’any.

La nova temporada, vol donar protagonisme a autors sabadellencs i alhora preten promoure la figura femenina. Al Teatre Principal la temporada començarà el 3 de febrer, i donarà peu a obres com El Preu, una obra escrita per Arthur Miller, dirigida per Silvia Munt i amb el sabadellenc Ramon Madaula, Pere Arquillué i Rosa Renom, encapçalant el repartiment. Li seguirà La importància de ser Frank d’Òscar Wilde, dirigida pel vallesà David Selvas ; i El Chico de la Última Fila, de Juan Mayorga.

Presentació de la temporada teatral. Autor: David B.

Per commemorar els 100 anys de la Colla de Sabadell, el Principal acollirà la representació de els Tercets de Joan Oliver dirigida pel sabadellenc Artur Trias i que comptarà amb les interpretacions de Santi Ricart, Mireia Aixalà, Miquel Agell i Queco Novell. Pel que fa a l’Estruch, es podran veure espectacles “molt frescos però seguint la línia de portar a l’espectador a l’autorreflexió del món en què està vivint”, ha apuntat la regidora de Cultura. Algunes de les obres que es presentaran a l’Estruch són Carola, que comptarà amb la interpretació de l’actriu sabadellenca Anna Güell; el text Ovelles, que parla sobre com cada vegada més ens allunyem del món rural i Kassandra, un muntatge que compta de l’actriu televisiva sabadellenca, Elisabeth Casanovas.

Música

Pel que fa a la música, la programació per al següent semestre “pretén arribar a més gent”. La programació destaca l’actuació del sabadellenc Albert Pla, que el 19 de gener presentarà el seu espectacle musical Miedo a la Faràndula i Els Catarres, que amb una proposta i una escenografia íntima, cuidada i acompanyats d’un quartet de corda que submergirà als espectadors en un viatge per conèixer tota la seva discografia. A més, la temporada musical, que també vol donar un protagonisme a intèrprets femenines, comptarà amb el concert I am, de Paula Valls i la seva banda; i la presentació del segon disc de Soleá Morente, Ole Lorelei, al teatre Principal.

Albert Pla - Embassa't. Autor: David B.
Albert Pla a l’Embassa’t, l’any 2017. Autor: David B.

El programa compta també amb la presència d’actuacions de dansa on es pot destacar el Pilot Project de Fre3 Bodies, un projecte que dóna suport a formar i entrar al món professional a joves ballarins; i la Dansa Clàssica, amb la presentació de Don Quixot, de Marius Petipa, una obra que presenta la història adaptada, que combina el flamenc i el text, per tal que l’espectador segueixi en tot moment l’argument. La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha recomanat als sabadellencs que “regalin cultura aquest Nadal”.

Foto portada: el sabadellencs Ramon Madaula i Rosa Renom en una escena de El preu. Autor: Cedida.