Passada de Sant Antoni, fa uns dies. Autor: David B.

La passada de Sant Antoni Abat atrau més públic que en darreres edicions

  • La passada de Sant Antoni és una de les tradicions més arrelades a la ciutat de Sabadell.

  • La celebració ha comptat amb una quarantena de carruatges, i entre 70 i 80 cavalls muntats.

Un any més i amb una història de més d’un segle, la Germandat de Sant Antoni Abat Colla Vella i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova, han estat els encarregats d’organitzar una de les tradicions més arrelades de la ciutat, la passada de Sant Antoni Abat, coneguda també amb el nom dels Tres Tombs o la passada dels burros.

A Sabadell s’ha realitzat un any més, tal com marca la tradició, el dia del patró, el 17 de gener, essent una de les poques ciutats de Catalunya que es celebra el dia de Sant Antoni Abat independentment del dia de la setmana que sigui. Enguany, al coincidir en dissabte, ha atret a milers de visitants entre sabadellencs i veïns de ciutats properes que han volgut participar activament de la celebració.

El president de la Colla Vella, Joan Nualart, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta dels espectadors tant com la dels participants a la passada. “Abans de començar ja he vist una gran afluència de persones que han vingut fins la sortida de la passada”. En aquest mateix sentit, el president de la Joventut Sant Antoni Abat Colla Nova, Francesc Gall,  ha manifestat que tota la gent de la colla hi posa molt esforç i si al final del dia tot ha funcionat bé, com avui, n’estem molt orgullosos”.

El recorregut ha començat poc abans de les cinc de la tarda des l’Eix Macià, on es trobaven tots els cavalls i carruatges abans d’iniciar-se la passada, començant el recorregut pel carrer de Francesc Layret, seguint per la carretera de Prats de Lluçanès, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la via de Massagué, el passeig de Manresa, el passeig de la Plaça Major, la plaça del Doctor Robert, i la Rambla fins a la Gran Via on es fa el tradicional gir de Cal Pané. Aquest gir té una considerable dificultat per alguns dels carruatges, ja que han de fer un gir complet de canvi de sentit en un espai considerablement reduït. A partir d’aquest moment els cavalls i carruatges han seguit pujant la Rambla fins al passeig de Manresa, trobant-se amb els cavalls i carruatges de baixada, moment ideal per fer algunes guerres improvisades de caramels.

Foto portada: Un dels carros tibats pels cavalls. Autor: David B.

Comments are closed.