Friendship Sound

La primera edició del Fresc Festival tanca amb 5.500 espectadors

El festival cultural d’estiu Fresc Festival s’ha tancat amb 5.500 espectadors. Unes xifres que l’organització considera positiva i que “avala” una segona edició. L’ocupació dels espectacles ha estat del 77 per cent.

El festival ha programat 26 espectacles a l’amfiteatre dels jardinets de l’Espai Cultura. La iniciativa s’ha organitzat per programadors privats (Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Alliance Française Sabadell, UiU Promotors i Joventuts Musicals).

Oriol Pla, en un moment de l'obra 'Ragazzo'. Autor: R.Benet.
Oriol Pla, en un moment de l’obra ‘Ragazzo’. Autor: R.Benet.

La iniciativa va començar 25 de juny amb La nit dels musicals i va tancar-se aquest dimarts amb un concert del cor danès Dopplers. La majoria d’espectacles, segons l’organització, ha superat el 50 per cent d’aforamen i hi ha hagut vuit plens: La Nit dels Musicals, l’espectacle De París a Buenos Aires, els concerts de Sound Six, Frienship Sound, The Sey Sisters i la Big Band del Maresme & Txell Sust, a més dels familiars Minute i Simplicitats.

Uns molt bons resultats que demostren que és una proposta necessària per a la ciutat i amb una capacitat de convocatòria considerable”, valora Joan Carles Sunyer, director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

Sunyer destaca tres actuacions d’artistes internacionals: els francesos Amélie-les-Crayons, la Compagnie du Belzedon o el cor danès Dopplers. També es destaquen els plens del fenomen Oh Happy Day, que van esgotar entrades dies abans dels concerts.

Marc Martínez
Marc Martínez, a ‘Humor i hòsties’. Autor: David B.

L’organització es mostra satisfeta de la rebuda i considera que l’amfiteatre és un espai “ideal” per una proposta com aquesta. “Tot plegat avala la realització d’una segona edició del Fresc Festival, per a la qual ja hi ha no poques idees i que es començarà a preparar ja aquest mateix setembre amb la intenció que el nou festival d’estiu de Sabadell es consolidi al calendari local i comarcal i esdevingui una referència cultural dins i fora de la ciutat”, conclou Sunyer.

Foto portada: els Friendship Sound, que van esgotar entrades. Autor: David B.