Fotograma Cinema Paradiso

Les 16 pel·lícules del primer Cicle de cinema clàssic, una per una

El dilluns 18 de març comença un cicle de cinema clàssic a l’Auditori Pere Quart. Cada dilluns es projectaran dues pel·lícules, una a les 19:30 hores i l’altra a les 22 hores. La primera serà en versió doblada, i la segona en versió original subtitulada. L’accés serà lliure i gratuït, i les pel·lícules seran clàssiques de la història del cinema. 

Obres mestres de la història del cinema es podran veure a la gran pantalla de l’auditori Pere Quart, al carrer de Lacy, a partir del dilluns 18 de març. Cada dilluns es projectaran dues pel·lícules, una en versió doblada i una altra en versió original. Les pel·lícules seran relaciones amb les següents temàtiques: Hitchock, Bette Davis, Cinema i premsa i Llibertats.

  • Per començar el cicle, el dilluns 18 es projectarà en la primera sessió, a les 19:30, Cinema Paradiso, un drama italià que fa un retrat de la Itàlia de la postguerra. En la segona sessió, la que comença a les 22 de la nit, es podrà veure Rebeca, un drama en blanc i negre dirigit per Hitchcock.
  • El 25 de març serà el torn de Eva al desnudo, amb Bette Davis com a protagonista. La pel·lícula està basada en un conte de tan sol nou pàgines anomenat The Wisdom of Eve, que parla del món de Broadway. A la segona sessió hi haurà Adiniva quien viene esta noche, una comèdia dramàtica estatunidenca.

Abril: cinc sessions del cicle

  • El tercer dilluns de cinema clàssic, del primer d’abril, es presentarà Primera plana, on els periodistes són els protagonistes. I després, a les 22, ¿Qué fue de baby Jane? Un drama psicològic que tracta de dues germanes amb destins molt diferents.
  • El 8 d’abril s’arribarà a l’equador de les jornades de cinema clàssic amb Matar a un ruiseñor, basada en una novel·la que va guanyar un premi Pulitzer, el major gallardó que pot rebre un periodista. La seva temàtica principal és el racisme. A la sessió de les 22 veurem Psicosi, la terrorífica producció dirigida per Alfred Hitchcock.
  • El dilluns 15 d’abril a les 19:30 serà el torn de La lengua de las mariposas, una pel·lícula espanyola sobre la llibertat. I després es projectarà El cuarto poder, un títol que fa referència al poder de la premsa.
  • La loba, amb Bette Davis com a protagonista, es projectarà a la sessió de les 19:30 el dilluns 22 d’abril (dilluns de Pasqua). I a continuació, Missing, un drama històric que parla sobre la llibertat i que al seu temps va ser censurat pel dictador xilè, Augusto Pinochet.
  • L’últim dilluns d’abril torna el suspens i el terror de la mà de Hitchcock amb Los Pájaros. Després, Todos los Hombres del presidente, que la revista Time va definir com “l’obra periodística més influent de la història”.

Maig: recta final 

  • El 6 de maig es projectarà Invitación a la vida, sobre el racisme, i a continuació Caballero sin espada, de les llibertats.
  • El 13 de maig es tornarà a abordar el cinema i la premsa, amb Network, i Canción de cuna para un cadáver, amb Bette Davis com a protagonista.
  • L’última sessió projectarà La ventana indiscreta, de Hichcock, i acabaran amb Arde Mississipi, inspirada en un cas real d’assassinat.

Segons l’Ajuntament, el cicle es programa com a prova pilot.

Foto portada: fotograma de Cinema Paradiso, que obrirà el cicle de cinema clàssic.