Foto portada: celebració de Sant Jordi, al Mercat Central, l'any 2013. Autor: David B.

Les activitats de Sant Jordi deixen el Mercat Central i es traslladaran al Passeig

  • Les parades de llibres i la taula d’escriptors canvien d’ubicació.

  • Els jardins de l’antiga Caixa Sabadell es manté com pol d’atracció infantil i juvenil.

Canvi d’ubicació de la majoria d’activitats de Sant Jordi. Després d’una dècada a l’entorn del Mercat Central, aquest any la majoria se celebraran a la plaça del doctor Robert, passeig de la plaça Major i el passeig de Manresa. En aquest espai s’ubicaran les parades de llibres i roses. Els jardinets de l’extinta Caixa Sabadell centraran les activitats de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

Les parades de llibres i roses obriran a les 9 hores i s’hi estaran fins les 21 hores. Les Biblioteques Municipals de Sabadell faran un videocall al Passeig de la plaça Major facilitant que la ciutadania recomani un llibre. La Taula d’Escriptors s’ubicarà a la plaça del doctor Robert. Al mateix espai, entre les 11 i les 13 hores, hi haurà la lectura pública de Josafat, de Prudenci Bertrana, en el 150è aniversari del naixement de l’autor gironí. També es llegiran poemes de Joan Fuster, Palau i Fabre i Màrius Torres. Ràdio Sabadell farà un programa especial al matí. Ja a la tarda, a les 17 hores es farà la tradicional actuació castellera i a les 18 hores hi haurà una ballada de sardanes.

Als jardins de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 s’ubicaran bona part de les activitats. La fundació farà, com és habitual, una jornada de portes obertes als edificis modernistes. També es podrà entrar a les exposicions de l’Espai Cultura Press Start. Comença el joc i Tino Izquierdo, retrospectiva de la seva obra. Hi haurà contes a partir de les 11 hores i també a la tarda, així com diversos tallers (mosaic, punteres…). A les 19 hores signarà llibres la guanyadora del darrer Premi Sant Joan, Carme Riera.

Sant Jordi autors
Taula d’escriptors, l’any 2012, a la plaça del doctor Robert.

A la plaça del Gas, la Fundació Gas Natural Fenosa també farà activitats i portes obertes al Museu del Gas. També obrirà portes l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. El Museu d’Història obrirà les portes al matí.

Activitats als barris

Durant el mateix dia de Sant Jordi hi haurà activitats a la plaça de la Creu de Barberà (parada de llibres i roses, mostra de productes artesans, plantada de tomaqueres el lliurament dels premis del XI Concurs Literari de l’Associació de Veïns del barri).

Al carrer de Sol i Padrís, els comerciants i les associacions de mares i pares dels Salesians, el CEIP Joaquim Blume i l’entitat veinal faran diverses activitats (exposició de dracs, xocolatada, fotocall, contacontes, exhibició de sardanes, tallers infantils, tallers de fang, de roses, puntes de coixí i una fira d’intercanvi, a més d’una sardinada popular).

A la Capella de Can Gambús hi haurà un concert a càrrec del Senyor dels llamps (12.30 hores) i al Teler del centre cívic de Gràcia música amb Oh! Revival (13 hores).

Finalment, a la tarda, a la Plana del Pintor hi haurà sardanes, coro rociero i lliurament de llibres i roses ball de final de festa.