Tres porquets

Les titelles prenen vida al Teatre Arlequí

  • Els espectacles surten del conte clàssic adaptant-los al públic familiar.

  • Els tres porquets es podrà veure en tres funcions cada cap de setmana.

El Teatre Arlequí és un projecte de Raúl Grau (acròbata), que va néixer per oferir una alternativa cultural i educativa per als nens més petits de la casa, a través de l’univers dels titelles.

Actualment el Teatre Arlequí compta amb una programació estable, produïda íntegrament de forma artesanal pels seus membres, tant en la construcció de les titelles com dels decorats i el disseny de la il·luminació.

Fins al dia 10 de març, es pot veure el conte popular de Els tres porquets en una versió adaptada al públic familiar, on la música i la veu del narrador juguen un paper essencial. El conte s’explica de forma seriosa, solemne, amb tocs d’humor però fugint d’infantilismes, tractant al nen com a un adult i no com a un nen.

Iván Jiménez i Raúl Grau, acompanyats dels seus personatges. Autor: David B.

La música juga un paper important durant la representació, utilitzant música jazz dels anys 30 i 40, amb autors com Miller i Parker, fugint de la cançó típica de moda o de fàcil recurs.

Grau, durant l’espectacle es converteix en tècnic de so i llums, i ha explicat a iSabadell:

Tenim una forma de fer titelles més moderna, que està entre l’infantil i l’adult i el titellaire es veu tota la estona en el treball de taula. La gent no es pensi que ve a veure titelles de guant, fem un espectacle diferent a l’habitual”.

Per realitzar l’espectacle es necessiten dues persones, la segona, és Iván Jiménez, l’encarregat de donar-li vida a les titelles:

Primer estriem el conte, després l’adaptem i en els assajos acabem de donar-li forma per a la posada en escena. Els contes clàssics duren molt poquet, nosaltres els adaptem per portar-los a escena. Les titelles que utilitzem son tipus ‘muppets’ en versió més moderna, per poder manipular-les al nostre gust, comenta Jiménez.

La representació canvia cada dos mesos, els propers contes que es podran veure al Teatre Arlequí seran La caputxeta vermella i La rateta que escombrava l’escaleta.

Foto portada: Els tres porquets en un moment de la representació. Autor: David B.