Pregó Waterpolistes. Autor. David B.

Les waterpolistes del CN Sabadell mostren el seu orgull sabadellenc al pregó de la Festa Major

Les jugadores de waterpolo del Club Natació Sabadell han donat el tret de sortida a la Festa Major amb un breu pregó on han mostrat el seu orgull sabadellenc. Les ‘noies d’or’ s’han vindicat com a sabadellenques, “la ciutat on Machado es queda”. Membres de la JNC han desplegat una pancarta amb el lema Freedom is on the way.

Les esportistes van guanyar l’any passat cinc dels sis títols que van disputar, només quedan eliminades a les portes de la final de l’Eurolliga, la màxima competició continental. Les conegudes com a ‘noies d’or’ porten un lustre encapçalant el waterpolo femení europeu des de Sabadell. Han parlat tres de les 13 esportistes: Olga Domènech i les sabadellencs Mati Ortiz i Maica García, que han reconegut que ser les pregoneres és “un plaer i una gran responsabilitat”.

Han recordat els orígens del Club Natació Sabadell a la bassa de Ca la Paula. Justament l’entitat nedadora va celebrar l’any passat el seu Centenari. “Al llarg de 100 anys, el Club ha vist passar molta gent que ha vingut a casa nostra”, ha recordat Domènech. A la vegada, però, s’han reivindicat orgulloses de Sabadell: “totes hem passejat per aquests carrers i hem gaudit de molt bons moments aquí. Algunes hi vam aprendre a nedar i a jugar a waterpolo i vam estudiar a les seves escoles. Som molts records que guardem aquí. Segurament, no imaginàvem que algun dia arribaríem a ser pregoneres de les festes”, ha afegit Mati Ortiz.

Espectacle inaugural Festa Major. Autor: David B.
Espectacle inaugural Festa Major. Autor: David B.

Les waterpolistes s’han proclamat orgulloses de ser sabadellenques, reconeixent que “el dia a dia d’un esportista no és gens fàcil” però mantenint que senten l’escalf de la ciutat. “Els nostres triomfs també són vostres”.

Com deia aquell… de la ciutat que porta el nom del nostre club, de la ciutat on ‘Machado es queda’, una ciutat on hi ha tants partits a l’equip de govern com Champions tenim nosaltres, de la ciutat on per molt que hi hagi una Bassa sempre hi haurà el Club… sense allargar-nos més… avui comença la Festa Major, la gran festa de la nostra ciutat, gaudim-ne tots i totes!”, ha finalitzat Maica García, amb experiència ja als pregons de festa major, perquè hi va participar l’any 2011 juntament amb altres esportistes.

Les waterpolistes han acabat el pregó llançant pilotes a la plaça. Després del pregó, la companyia Atempo ha dut a terme un visual espectacle de corda voladora amb música en directe. La plaça Sant Roc ha mostrat un bon aspecte en quant al públic i el temps finalment ha estat agradable tot i que el pregó no ha arribat als nivells de comunió amb els assistents d’altres ocasions.

Espectacle inaugural amb la pancarta de la JNC de fons. Autor: J.d.A.
Espectacle inaugural amb la pancarta de la JNC de fons. Autor: J.d.A.

Membres de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) han estès una pancarta de grans dimensions, just abans d’iniciar-se el pregó. Tenia el missatge Freedom is on the way (La llibertat està en camí), en referència a la independència de Catalunya.

Foto portada: un moment del pregó. Autor: J.d.A.