L’escola de Música i el Conservatori guanyen 100 alumnes

  • Entre les novetats destaca el programa Música Oberta i l’impuls de l’aprenentatge en grups.

  • L’acte també ha comptat amb una conferència sobre música i literatura del professor Joaquim Sala-Sanahuja.

Aquest dimecres s’ha celebrat l’acte de presentació del nou curs de l’Escola Municipal de Música i Conservatori a la Sala d’actes del Casal Pere Quart. Una presentació marcada pels canvis en l’escola. I és que l’escola obre el seu nou curs amb una “oferta remodelada, modernitzada i ampliada” en paraules del director del centre Joan Morera.

L’esdeveniment ha comptat a més amb la conferència L’Orgue del capità Nemo. Música i poder en la literatura del professor Joaquim Sala-Sanahuja i amb l’actuació musical d’un trio de vent format per alumnes del Conservatori.

Pugen les matrícules

Joan Morera ha iniciat l’acte agraint en primer lloc a tot l’equip docent, als alumnes i als pares la seva ajuda per aconseguir renovar i millorar l’escola per a aquest nou curs. I es que segons ha dit Joan Morera, tot i les pujades de taxes i la difícil situació de crisi a la qual ens trobem, aquest any han augmentat les matricules. El curs s’inicia amb 100 matricules més que l’any anterior, arribant al número de 733 alumnes. Per això, el director ha expressat que més que una presentació ha estat una celebració.

A l’esdeveniment també ha estat present el regidor d’Educació, Ramon Burgués, qui ha destacat la importància de tindre a la ciutat una Escola de Música Municipal i un Conservatori tan important. Per a Burgués les escoles de música tenen un gran paper tant en la formació musical com en l’aprenentatge de valors. A més, el regidor ha deixat clar el suport al centre:

L’Ajuntament es compromet a donar solvència i sostenibilitat a l’Escola de Música i al Conservatori passi el que passi”, s’ha compromès Burgués.

El nou curs s’inicia amb moltes novetats. En primer lloc Morera ha destacat el programa Música Oberta, el qual permet un ensenyament musical més personalitzat i variat, amb assignatures soltes, flexibles i sense necessitat de tindre coneixements previs. En aquest marc, durant el mes de setembre s’han iniciat les classes en cicles nous com “Anem a concert”, “El Musical”, “Piano modern” o “Instruments Orff”. Un altre punt important ha estat la iniciativa d’ampliar les activitats relacionades amb la ciutat. Així, es posaran en marxa diferents concerts a les escoles de primària.

Aprenentatge en grup

El director també ha destacat la importància de de l’aprenentatge musical en grup, ja sigui coral o instrumental. Per aquest motiu, s’han incorporat al segon curs d’instrument les assignatures de formació en grup o música de cambra. Aquest nou model ha permès crear noves agrupacions corals i instrumentals com el Cor de Noies, el Cor d’Adults i formacions com el conjunt de metalls i el conjunt de saxos. Per últim, Morera ha anunciat la possibilitat de crear una revista digital del centre impulsada tant pels docents com pels alumnes.

Sanahuja, Verne i Wagner

L’esdeveniment ha continuat amb la conferència L’Orgue del capità Nemo. Música i poder en la literatura, del professor Joaquim Sala-Sanahuja. El col·loqui de Sanahuja ha posat en relació dos grans artistes del s. XIX, Jules Verne i Richard Wagner. Durant la conferència el professor s’ha recolzat en unes imatges projectades a la sala per mostrar la importància de l’orgue en la obra de l’escriptor Jules Verne. I és que aquest autor està molt lligat amb la música. Si coneixem l’obra podrem adonar-nos de les múltiples referències a la música i en especial a l’orgue que fa l’autor.

Per això, Sanahuja va convidar i recomanar a tots els músics de la sala a interessar-se per la obra d’aquest gran autor. Per últim, s’ha tancat la presentació amb l’actuació musical d’un trio de vent format per alumnes del Conservatori. Els músics han interpretat cinc peces del compositor francès Jacques Ibert.

Foto portada: Sanahuja, Morera i Burgués, aquest dimecres. Autor: David B.

Comments are closed.