ESDi Lab

L’ESDi presentarà a Shanghai els colors i textures per la primavera-estiu 2018

L’Escola Superior de Disseny (ESDi), presentarà aquest mes de maig a Shanghai una proposta basada en la denúncia del concepte d’alimentació sostenible i la posada en valor de l’alimentació natural i de proximitat.

L’equip investigador del laboratori de color ESDiColor_LAB de l’Escola Superior de Disseny de Sabadell son els representants espanyols a l’organisme Intercolor, format per les principals associacions e institucions de moda i tèxtil de països com Gran Bretanya, França, itàlia, Xina, Finlàndia, Japó o Estats Units, entre altres.

L’ESDi ha presentat la seva proposta de tendències per a la temporada primavera-estiu 2018, on despunten els tons obscurs i suaus en contrast amb tons molt saturats i brillants a on es reivindiquen els colors primaris. Durant mesos, l’equip ha treballat els dos aspectes contraposats de la nostra cultura alimentària actual. Per un costat els productes envasats, empaquetats, aliments processats, que contenen alts índexs d’additius i conservants; un menjar que necessita del petroli per a subsistir i que contamina. I per l’altre l’alimentació natural, el menjar de proximitat, la dieta mediterrània entre altres.

D’aquest procés d’investigació ha nascut la tendència Foodelicious que està formada per quatre cartes de color. La primera carta anomenada Petrodeliceous (Envasats), està associada al concepte de “menjar plàstic”, amb referències directes al packaging. És una proposta vinculada a allò sintètic, transparent, allò que genera atmosferes fictícies amb colors extrets, directament, de bosses de plàstic o ampolles.

La segona carta de colors titulada  Raw (Cru), fa referència a la carn, a les restes animals, a allò putrefacte i fa al·lusió a la part “més animal” que tenim els éssers humans. És una tendència de colors obscurs, que frega allò barroc i tenebrós, amb una estètica similar al bodegó d’estic Caravaggio o Velázquez. L’Additive (Tòxic), mostra tot allò no natural dels aliments. Els colors són molt saturats, lluminosos i brillants, la base està composta per colors primaris (magenta, groc i cian). La darrera carta, anomenada Alchemy (Experimentació gastronòmica), apunta cap a les tècniques que s’utilitzen en l’àmbit gastronòmic per potenciar “l’experiència de menjar”: esferificacions, nitrogen líquid, entre altres. La carta presenta colors harmoniosos, engammats i suaus.

De la trobada a Shanghai dels diferents membres que formen l’organisme Intercolor, en sortiran els colors que seran tendència durant la temporada primavera-estiu 2.018, una tendència de color que “no només es veurà en les passarel·les de moda de tot el món, sinó també en complements, electrodomèstics, inclús en vehicles”, ha assegurat la directora del laboratori de color ESDiColor_LAB, Encarna Ruíz.

Foto portada: membres de l’ESDiColor_LAB, presentant la tendència de color. Autor: David B.

Comments are closed.