Peu de foto, «El cantant Raimon durant una actuació al Palau de la Músic». Cal esmentar drets d’autoria: «© Fotografia: Josep Puvill».

L’Espai Cultura estrena la temporada amb dues exposicions

El proper divendres 7 de setembre coincidint amb la Festa Major de Sabadell s’inauguraran a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 l’exposició Plastihistòria de la ciència i La Nova Cançó. La veu d’un poble.

La mostra gratuïta Plastihistòria de la ciència repassarà els grans descobriments i avenços científics de la humanitat, com són la pólvora, la impremta, el telègraf i la màquina de vapor i grans figures com ara Isaac Newton, Marie Curie, Leonardo Da Vinci i Albert Einstein, sense els quals no seria possible la realitat que coneixem avui

L’exposició acull 20 diorames modelats i esculpits a mà amb materials tan comuns com la plastilina, el paper i el cartró ploma, però carregats de precisió i detalls que fan palesa la perícia i genialitat dels artistes encarregats de donar-los-hi forma i on es representen personatges i moments clau de la història de la ciència, on hi són presents multitud de disciplines com ara la matemàtica, la biologia, la física, l’astronomia, la química, la medicina, la genètica, l’enginyeria. Es podrà visitar fins el 5 de gener de 2019.

Les millors fotos de la Nova Cançó, a Sabadell

La mostra La Nova Cançó. La veu d’un poble que estarà a l’Espai Cultura fins el 2 de desembre de 2018. La veu d’un poble és un recorregut fotogràfic de prop de 150 captures realitzades per un grup ampli dels fotògrafs més reconeguts de l’època i que es van mantenir inèdites fins el 2010, any en que l’exposició s’estrenà al Museu d’Història de Catalunya.

Entre el recull d’imatges es pot veure a un jove Joan Manuel Serrat traginant un carro que transportava un piano; una situació de recolliment d’alguns intel·lectuals a la tancada de Montserrat; els inicis d’alguns cantautors a la Cova del Drac; Guillermina Motta i Serge Reggiani entre bastidors a un programa de televisió, o els components de Pau i Jordi actuant amb Maria del Mar Bonet, entre altres.




L’exposició vol mostrar el moviment, entre musical i poètic, de lletres i músiques, com un fenomen que va aglutinar la societat catalana en la defensa d’un país, d’un idioma i d’una cultura, tot esdevenint la seva banda sonora i fent de la llengua catalana un vehicle d’expressió i un motor de cohesió popular en un context social i polític molt difícil.

Peu de foto, «El cantant Raimon durant una actuació al Palau de la Músic». © Fotografia: Josep Puvill».

Comments are closed.