Luces de Bohemia. Autor: David B.

L’esperpent de ‘Luces de Bohemia’ arriba al Teatre del Sol

Aquest cap de setmana el Teatre del Sol ha dut a terme dues primeres prèvies a l’estrena de Luces de Bohemia del proper dissabte 28 d’octubre.

El clàssic de Ramón María del Valle-Inclán i un dels títols imprescindibles de la literatura espanyola, Luces de Bohemia, arriba a partir d’aquest dissabte a la sala petita del Teatre del Sol.

Ramon Ribalta, recupera la direcció d’aquest clàssic després que el dirigís en una de les entitats pioneres del teatre sabadellenc, Palestra, tot just fa 50 anys. Ribalta aconsegueix en aquest muntatge que el públic entri de ple en el text gràcies a una elegant posada en escena i a un gran treball dels actors al darrera que, pràcticament, ratllen l’excel·lència en les seves interpretacions.

Luces de Bohemia. Autor: David B.
Una escena de Luces de Bohemia. Autor: David B.

El paper protagonista, Max Estrella, recau en un dels rostres habituals del Teatre del Sol, Enric López, on ha protagonitzat, entre d’altres, Castle School, La senyoreta Júlia, Cartes d’amor, Les bruixes de Salem o Set núvies per a set germans, entre moltes altres. Per aquesta ocasió Ribalta, ha comptat amb alguns actors provinents del Teatre El Ciervo com Carlos Prieto o Ricardo García, que interpreta el paper de Don Latino. Pel que fa als papers femenins hi participen Estela Pérez, Cristina Suárez i Gemma Pellicer, que van coincidir per primer cop en aquest teatre a Dansa d’agost i en la passada temporada a Fortuna, Fortuna. La resta de l’elenc el formen Rubén Medina, Manu Fuster i Miquel Vidal. Tots ells es reparteixen els 38 personatges (reduïts des de els 54 del text original).

Representacions

El Teatre del Sol estrenarà Luces de Bohemia, el proper dissabte 28 d’octubre a les 22 hores i es representarà els dissabtes a les 22 hores i els diumenges a les 18:30 hores. Els dies 11 i 12 de novembre i 9 i 10 de desembre, no hi haurà funció.

Foto portada: Max Estrella en un moment de Luces de Bohemia a la Sala Petita del Teatre del Sol. Autor: David B.