Trobada Novel·la negra de Sabadell. Autor: David B.

Arriba el primer festival de novel·la negra

  • La Llar del Llibre i les Dames del Crim realitzaran una trobada de novel·la negra.
  • El festival es celebrarà el 5 i 6 d’octubre al Museu d’Història de Sabadell.

Sabadell Negre, la Llar del Crim Literari és un festival dedicat a la novel·la negra organitzat per les Dames del Crim i La Llar del Llibre, amb la col·laboració de l’Ajuntament. S’oferiran diverses propostes els dies previs i posteriors, totes dedicades a aquest gènere, que acabaran de configurar durant una setmana el Sabadell Negre.

L’interès creixent dels veïns de Sabadell per la novel·la negra s’exterioritza per primera vegada a tota la ciutat amb aquesta celebració. Des del dilluns vinent, el Festival començarà a fer ressò en diferents espais de Sabadell a través de múltiples activitats i xerrades.

Montse Roca, membre de les dues entitats responsables, assegura que el seu principal objectiu és “fer arribar la novel·la negra a tots els veïns de Sabadell” i que, per tant, “no és un festival per presentar llibres, sinó que volem fer aprendre quelcom més enllà”.

Trobada Novel·la negra de Sabadell. Autor: David B.
Montse Roca durant la presentació del Festival. Autor: David B.

El 3 i 5 d’octubre s’organitzarà un club de lectura per debatre sobre les resolucions, crims, estratègies i tot tipus d’inquietuds que puguin despertar aquest gènere literari. La darrera trobada estarà adreçada, especialment, als adolescents.  Mònica Baraut, una de les tres Dames del Crim, assegura que aquestes trobades seran molt profitoses ja que “les novel·les compartides amb els altres lectors resulten molt més entiquidores”. Dijous 4 d’octubre, la llibreria La Llar de Llibre es convertirà en l’escenari del saxofonista Dani Nel·lo i el pianista Fer Tejero, .

El primer dia del festival, el 5 d’octubre, Andreu Martín presidirà una taula a tres bandes on s’exposarà l’actualitat d’aquest tipus de novel·la. L’endemà, dissabte, Vinyetes Negres mostrarà una alternativa que cada vegada atreu més públic: la novel·la negra gràfica. Ambdues xerrades es duran a terme al Museu d’Història de Sabadell.
Aquells que vulguin involucrar-s’hi de ple podran convertir-se en investigadors professionals i resoldre el crim que es cometrà el dia 6 al carrer de Jesús. També durant tot el festival, es podrà veure l’exposició fotogràfica Pedro revela negre, on es farà un repàs de la visió de Manuel de Pedrolo sobre la novel·la negra.

Font: Trobada Novel·la negra de Sabadell. Autor: David B.