Josep Ma Roviralta i David Vila i Ros, a La Llar del Llibre. Foto: cedida.

David Vila presenta ‘La revolta de Cramòvia i altres contes’ a La Llar del Llibre

Plena a vessar, com és habitual cada cop que l’escriptor sabadellenc presenta alguna novetat, la Llar del Llibre ha estat el lloc triat per David Vila i Ros aquest dimarts per mostrar al públic la seva darrera obra, La revolta de Cramòvia i altres contes. Un recull de micro i nanocontes, sota el denominador comú del petit país sorgit de la imaginació de l’autor, on s’hi troben històries d’humor, d’amor, reivindicacions socials i polítiques i fins i tot un capítol a mode de breu enciclopèdia que narra la història de Cramòvia des del regnat de Kram Siev fins els nostres dies. Com diuen a les pel·lícules “Qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència”… O no. 

L’acte ha estat presentat amb altes dosis d’humor per l’actor i rapsoda Josep Maria Roviralta,que a més de llegir alguns contes ha explicat anècdotes personals de la seva relació, tant d’amistat com actoral,  amb Vila. El mateix autor també ha llegit alguns textos i ha remarcat que la literatura ha de servir com a arma contra el feixisme. Un dels textos més emotius del recull està inspirat en la Lleva del biberó.

Els que estiguin familiaritzats amb els anteriors llibres de l’escriptor ja coneixen el nom de Cramòvia per haver aparegut en alguns contes passats. Arran d’aquells textos va sorgir un espectacle teatral anomenat Benvinguts a Cramòvia, on tot i no formar part com a actor, Vila va col·laborar en moltes de les actuacions. Precisament, dos “Delegats del Govern de Cramòvia”, com els ha presentat l’autor, han intervingut també en la presentació, explicant teatralment la seva relació amb l’escriptor.

Vila està actualment representant l’espectacle d’humor i dansa de l’absurd Vila & Vila i la cadira amb Laia Vila. En aquest espectacle, que vam veure recentment al Teatre del Sol amb entrades exhaurides a totes les funcions, ja s’inclouen alguns dels textos que apareixen en aquest llibre. I a l’acabar, signatura d’exemplar i fotos amb els protagonistes de la tarda. Una bona estona de literatura i humor al bell mig de la ciutat.

Foto portada: Josep Ma Roviralta i David Vila i Ros, a La Llar del Llibre. Autora: María Sánchez Pérez