Josep-Ramon Bach

La Fundació Ars hereta l’arxiu documental del poeta Josep-Ramon Bach

Entre el conjunt de documents que la seva vídua, Mercè Banqué Vidiella, ha traspassat a la fundació, es troben originals, ressenyes crítiques dels seus texts o exemplars de l’obra publicada. Alhora, autoritza a la fundació a gestionar en exclusiva del seu treball i la seva imatge pública.

Mercè Banqué Vidiella, la vídua del difunt poeta sabadellenc Josep-Ramon Bach, ha cedit tot l’arxiu documental del seu marit a la Fundació Ars, fent complir així les seves darreres voluntats. El conjunt inclou documents originals -publicats i no publicats-, ressenyes crítiques dels seus escrits, exemplars de l’obra publicada, correspondència i altres texts relacionats amb la seva activitat com escriptor.

A més, Banqué autoritza així a Ars a gestionar en exclusiva l’obra i la imatge pública de Josep-Ramon Bach, “procurant l’edició dels seus texts i la difusió de la seva obra i assumint la seva representació davant dels mitjans de comunicació”, ha explicat la fundació mitjançant un comunicat. La primera acció que la fundació vol realitzar és editar el segon volum de l’obra completa.

De la gestió se n’encarregarà el poeta i crític David Madueño Sentís. La fundació Ars, tal com explica al seu web, “té per objecte la difusió de la cultura, les idees, les arts i les lletres”. En aquest sentit, entenen per cultura “la xarxa d’estructures que permet la cooperació entre les persones”.

Bach, poeta amb més de 30 obres publicades

El poeta i dramaturg sabadellenc Josep-Ramon Bach va morir el passat 9 de març als 73 anys. Ha estat un escriptor amb una sòlida trajectòria, i prolífic, amb més de 30 obres publicades i molt vinculat a la sabadellenca Fundació ARS, que edita Quadern.

Mor el poeta i dramaturg Josep-Ramon Bach

Foto portada: Josep-Ramon Bach. Autor: Òmnium.