Feliu Formosa. Autor: David B.

Sabadell ret homenatge a Feliu Formosa

El número 9 de la revista El Procés està dedicat completament a Feliu Formosa, i és per aquest motiu que, aquest dimarts, la ciutat ha aprofitat la presentació de la revista per fer un petit homenatge al poeta.

El monogràfic dedicat al poeta són més de 200 pàgines on, de diferents maneres, “s’intenta atrapar la figura de Feliu Formosa”. Hi ha dibuixos fets pel propi Formosa, les cartes que va intercanviar amb Joaquim Carbó i amb Benet i Jornet, una conversa entre el poeta i el traductor Joan Casas i, potser el més rellevant, textos inèdits de Formosa Feliu, alguns escrits recentment per la revista.

L’acte d’homenatge ha consistit en un recital de poemes a càrrec de la rapsoda Cinta Masip i el propi Feliu Formosa, que han llegit diferents poemes d’alguns dels seus llibres acompanyats per la música d’un acordió.

Parlaments institucionals

Abans del recital de poemes hi ha hagut una part més protocol·lària amb els parlaments de la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, l’editor de la revista, Joaquim Armengol, i Maties Serracant, alcalde de la ciutat. Chacon ha descrit a Formosa com un “escriptor en majúscules”, mentre que Serracant ha destacat el vincle que ha mantingut el poeta amb la ciutat.

Per la seva banda, Armengol ha parlat de la revista, del seu contingut, però també ha destacat les altres publicacions que va fer Formosa durant tot l’any passat. “Després d’haver fet números dedicats a personatges com Ramon Llull, potser era el moment per fer-la sobre algú viu i amb qui poguéssim conversar”, ha dit Armengol.

Foto portada: Feliu Formosa, durant l’homenatge. Autor: David B.