Foto portada: guanyadors del premi de la categoria A. Autor: David B.

Lliurats els guardons del 39è Concurs Literari Joan Oliver

Com és habitual, el Casal Pere Quart ha acollit el lliurament de premis del concurs literari de joves d’entre 11 i 18 anys i que s’emmarca en el programa Ciutat i Escola.

L’acte ha estat dinamitzat per alumnes de l’Institut les Termes, amb diferents intervencions emmarcades en la commemoració dels 100 anys de la Colla de Sabadell, rememorarant personatges i autors de la Colla i també alguns fragments d’obres com Notes per a una biografia, Gràcies sabadellenques, Poema del burgès o Corrandes d’exili.

Aquest concurs que arriba a la 39ena edició té com a objectiu incentivar la creació i expressió literàries entre els infants i adolescents, tot promocionant alhora l’ús de l’expressió escrita en català. En aquesta edició del concurs s’han presentat un total de 154 treballs: 90 en la modalitat de prosa i 64 de poesia. El tema de les obres era lliure.

Premis

El Concurs Literari Joan Oliver atorga un total de 18 premis. En la Categoria A de nens entre 11 i 12 anys, en prosa els guanyadors han estat L’aventura al món dels dinosaures, de Guillem Pérez Palacios Què passaria si el món fos ximple? de Juan Carlos Melgares Saiz i el primer premi ha estat per El cicle de Claigua de Marta Aragon Martínez. En la mateixa categoria però en poesia els dos accèssits han estat per Pensaments d’Emma Garcia Martínez i Futur, esperança d’Antoni Ferrer Martí i el primer premi ha recaigut en el poema Patiment de Judit Rovira Lopez.

Pel que fa a la categoria B, de joves entre 13 i 15 anys, els accèssits de prosa han estat per Saltirons de Marçal Armengol Romero i Somni o realitat? de Meritxell Torres Calvet i el primer premi per a Ambulants de Maria Macià i Pena. En l’apartat de poesia els accèssits han estat per Brota, primavera d’Abril Castanyer Marmol i La moneda, de Mateu Colomer Saus. La meva habitació d’Ot Bretones Muñoz ha guanyat el primer premi.

En la categoria C, de joves d’entre 16 a 18 anys, en prosa els dos accèssits han estat per les obres Llibreta per a mussols de Núria Franco Darna i L’havien advertit d’Irene Vives Moles i el primer premi ha estat per Fils d’or d’Ivet Bagan Costa.

Foto portada: guanyadors del premi de la categoria A. Autor: David B.