D’ofici, cansalader. Autor: David B.

L’ofici de cansalader s’exposa al Museu d’Història

El Museu d’Història de Sabadell (MHS) ha inaugurat l’exposició temporal D’ofici, cansalader. Donació de l’obrador de Cal Ventura, que es podrà visitar fins al diumenge 29 de novembre.

L’exposició pretén donar a conèixer un ofici dels de sempre, el de cansalader, mitjançant els atuells i altres estris emprats en la transformació i l’elaboració dels productes derivats del porc, així com la venda al detall. Aquest ofici ha canviat molt, fins quasi desaparèixer, des de l’aparició de les grans superfícies d’alimentació i les grans cadenes de manipulació i distribució i la mostra també vol reivindicar la feina ben feta, la utilització de productes naturals i el bon servei al client.

Tots els objectes que s’exposen van ser donats al Museu d’Història de Sabadell per Pere Ros, últim cansalader de l’obrador i botiga del carrer del Migdia coneguda com Cal Ventura, que produí productes de cansaladeria des de l’any 1947. Tot el material exposat va fer servei a la botiga i a l’obrador fins a l’any 2017, moment en què Ros es va jubilar.

La mostra es podrà veure al Museu d’Història de Sabadell fins el fins al diumenge 29 de novembre, de dimarts a dissabte de 17 a 20 hores i els diumenges i festius, d’11 a 14 hores.

Foto portada: vista de l’exposició temporal, aquest divendres. Autor: David B.