L’ofici de dibuixant explicat amb una família de superherois sabadellencs

El Casal Pere Quart acull fins al proper 16 de juliol l’exposició D’ofici dibuixant: superpoders creatius. La mostra és obra de Bafarada, col·lectiu sabadellenc de professionals del dibuix i la il·lustració.

L’associació Bafarada exposa al Casal Pere Quart D’ofici dibuixant: superpoders creatius, una mostra per atansar a tots els públics el procés de treball darrera la creació d’un còmic. L’exposició, que estarà instal·lada a la sala 2 de l’equipament cultural fins al 16 de juliol, empra una família de superherois de Sabadell per recórrer el procés creatiu del còmic, des de la idea inicial a la pàgina definitiva, passant per les etapes de documentació, els primers esbossos, la tria de l’estil i la tècnica, el guió, l’storyboard, el dibuix i el color. Tot sota la premissa d’anar veient com l’encàrrec d’elaborar un còmic de supeherois sabadellencs va prenent forma.

2017_07_07 Expo Bafarda superherois SBD 01
L’exposició es pot visitar al Casal Pere Quart fins al 16 de juliol. Foto: @losmijuro

Amb aquesta activitat, Bafarada pretén acostar al públic general la feina dels dibuixants de còmics, per tal de trencar els prejudicis i desmitificar les idees preconcebudes que envolten aquesta professió. En aquest sentit, en el marc de l’exposició també tindran lloc diferents activitats lúdiques i divulgatives, com ara la taula rodona El dibuix: un art del passat, un ofici amb futur, programada pel dissabte 15 de juliol a les 18:30 hores, i que comptarà amb les intervencions de Carles Miralles, editor de Yermo, Christian Inaraja, professor d’il·lustració de l’Escola Illa, Pam Lopez, il·lustradora, Josep Maria Polls, coordinador de l’Escola Joso Barcelona, i Marina Vidal, dibuixant de còmics. Moderarà el debat Ricard Efa, dibuixant i president de Bafarada.

Diumenge 16 de juliol, d’11h a 14h, es durà a terme una activitat d’Sketchcrawl (dibuix urbà), amb la col·laboració de Dibuixant Sabadell. Totes les activitats complementàries es desenvoluparan al mateix Casal Pere Quart. A més, al llarg de diferents dies i mentre duri l’exposició, membres de Bafarada aniran decorant l’aparador de la sala que l’acull.

Segon combat de dibuixants

Durant la inauguració de l’exposició s’ha dut a terme també el 2on Combat de dibuixants, en el que Jonatan Cantero, Cesc F. Dalmases, Àlex López, David Navarro, Aitor Prieto i Marina Vidal, han hagut d’improvisar dibuixos a contrarellotge i a partir de sumar conceptes que proposava el públic.

A mesura que ha anat avançat l’eliminatòria els i les participants han hagut de superar diferents handicaps, com ara haver de dibuixar amb els ulls tancats o en poc més d’un minut. El guanyador del combat, per aclamació de les persones assistents, ha estat el terrassenc Aitor Prieto.

Foto portada: Superherois sabadellencs.