OSV. Autor: David B.

L’OSV engega la temporada amb un concert dedicat a Beethoven

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ha arrencat amb nota la temporada 2019-2020 de Simfònics a Sabadell amb un concert íntegrament dedicat a l’il·lustre compositor Ludwing van Beethoven (1770-1827).

La vetllada s’ha iniciat entre les tenebres i les llums de l’Obertura en Fa menor, op 84, d’Egmont, un drama de Johann Wolfgang von Goethe, estrenada per Beethoven en ple període de les guerres napoleòniques.

Aquesta obertura ha estat seguida de la Cantata en la mort de l’Emperador Josep II en Do menor, WoO 87, escrita per un jove Beethoven a l’any 1790. En ella, l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Salvador Mas, ha estat acompanyada per les veus de la soprano Uirike Haller, el baix Robert Holzer i els solistes del cor; la contralt Helena Tajadura i el tenor Miquel Àngel Schikora. Amb ells s’hi ha sumat el cor Jove de l’Orfeó Català, dirigit per Esteve Nabona, que han obert la cantata juntament amb els soliestes i a Haller en l’Ària central de la peça.

OSV. Autor: David B.
Un moment de la primera part del concert. Autor: David B.

El concert s’ha reprès després del descans amb una de les obres més reconegudes del compositor alemany, en aquest cas amb l’OSV en solitari, la Simfonia número 5, en Do menor, opus 67, escrita entre el 1804 i el 1808. Una peça on l’orquestra ha mostrat una vegada més l’elegància i destresa musical de la formació durant els quatre moviments d’aquesta magistral peça. El concert s’ha tancat després de l’Allegro final amb una forta ovació del públic present al Teatre de la Faràndula, que ja espera el proper concert de tribut al compositor John Williams, el proper 15 de novembre.

Foto portada: l’OSV a l’escenari de la Faràndula aquest divendres. Autor: David B.