Presentació Medievàlia. Autor: David B.

Medievàlia arribarà aquest cap de setmana a la 21ena edició

La Festa i Mercat Medieval a Sabadell es durà a terme els dies 12, 13 i 14 de maig a l’entorn del Mercat Central, cap a la plaça del Pi-Pi, el carrer d’en Font i la Plaça Marquilles fins arribar a la Plaça del Gas.

Una de les novetats d’aquesta edició de Medievàlia, és que s’estendrà fins ocupar els Jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell (on s’instal·larà un parc d’atraccions infantil) i el carrer Sant Quirze. El president d’Amics de Medievàlia Sabadell, Miquel Gumí, ha destacat l’eslògan d’aquest any Una història per descobrir:

Enguany s’ha fet un pas més enllà amb la contractació de l’historiador, Lluis Sales, que ens ha proposat diverses escenes i personatges extrets del llibre de la cort del batlle de Sabadell de 1401”, ha explicat Gumí.

El president d’Amics de Medievàlia ha destacat que “el nostre objectiu principal és recrear de forma lúdica i festiva l’ambient de l’antic mercat medieval que dóna origen a la vila de Sabadell. Sabadell neix, com moltes ciutats catalanes, entorn d’un mercat setmanal”.

Un any més Medievàlia acollirà prop de 150 paradetes artesanals i comptarà amb desenes d’activitats, com les recreacions històriques, personatges de l’època medieval, oficis i tallers, tir amb arc, malabars, actuacions o lluites. Aquest any els combats aniran a càrrec de la companyia Aestus, que recrearan els conflictes entre les famílies Requesens i Togores.

Una de les novetats que s’introdueix dins de les activitats és la visita guiada pel Sabadell Medieval, on es podrà conèixer com era la ciutat en aquella època a través d’un recorregut pels seus carrers.

Aquest any tampoc podrà faltar l’espectacle principal de Medievàlia, l’escenificació de la compra de la vila de Sabadell i que comptarà amb més escenes que l’any anterior.

Concurs de cuina

El passat dijous, Medievàlia va començar a escalfar motors, en aquest cas amb el Concurs de cuina Medieval. Aquest ja tradicional concurs va lliurar el primer premi el mateix dia del concurs, a diferència d’altres edicions. Una Colineta farcida d’ous mole, cuinada per Montserrat Montes es va endur el primer premi, que consta d’un xai sencer, gentilesa de l’Escorxador de Sabadell.

Foto portada: presentació de Medievàlia 2017. Autor: David B.

Comments are closed.