Foto portada: la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, i el regidor de Salut, Ramon Vidal. Autor: J.d.A.

Més agents preventius a la Festa Major per evitar agressions sexuals i altres situacions conflictives

L’Ajuntament incrementa aquest any el número d’agents preventius a la Festa Major per prevenir agressions sexuals i informar sobre la campanya de sensibilització contra les agressions sexuals i l’abús d’alcohol durant els dies de la festa. En total, hi haurà una desena de persones, bàsicament a l’espai de les Barraques, a l’Eix Macià.

El dispositiu aspira sobretot a prevenir conflictes, sensibilitzar la ciutadania respecte les agressions sexuals, detectar agressions i divulgar material. “Moltes agressions estan normalitzades i interioritzades: que et toquin el cul en un espai de festa pot estar normalitzat i no ho hauria d’estar”, assegura la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz.

Quina part del #No no entens?

La campanya, amb el títol Quina part del #No no entens? Totes estem de festa, també vol prevenir les baralles, els consums excessius d’alcohol o altres drogues i detectar possibles agressions a temps. Pel que fa a les agressions sexuals, l’Ajuntament ha aprovat un protocol específic de sensibilització, prevenció i actuació davant les violències sexuals a la festa major. Ferràndiz demana també implicació ciutadana en cas d’agressió: “la passivitat i la complicitat no serveixen de res en aquests casos”. La regidora insisteix que no hi ha cap perfil determinat d’agressor sexual, ni tampoc d’agredida. “Massa vegades les violències sexuals són presents als espais de festa”, insisteix el regidor de Salut, Ramon Vidal. L’edil de Salut demana un consum responsable d’alcohol durant els propers dies.

Foto portada: la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, i el regidor de Salut, Ramon Vidal. Autor: J.d.A.