Foto portada: una de les comparses de l'any passat. Autor: David B.

Més de 1.600 persones participaran a la Rua de Carnaval de Sabadell

El proper cap de setmana, dissabte 25 i diumenge 26 de febrer la gresca i la festa ompliran els carrers de la ciutat amb l’arribada del regnat del Rei Carnestoltes organitzat pel grup Disbauxa de Carnaval.

Aquest any la Rua de Carnaval, que manté el mateix recorregut que en les darreres edicions, comptarà amb una participació de 1.650 persones, 22 comparses i 19 carrosses. En aquesta edició, per primer cop, els participants han hagut de fer un testimonial pagament de menys d’un euro per persona, per poder accedir als premis de fins a 1.000 euros per comparsa i carrossa o de 500 euros per comparsa. L’Associació de Veïns de Ca n’Oriac participarà a la Rua, però fora de concurs, ja que no ha estat d’acord en fer l’aportació econòmica corresponent.

Activitats de dissabte

Els actes de Carnaval començaran dissabte al matí amb la recollida d’ingredients per a la preparació del plat típic d’aquesta festa anomenat ‘Catxaruta’ a les diferents parades del Mercat Central. A partir de les tres de la tarda, es cuinarà la sopa típica del carnaval de Sabadell (Catxaruta), que es repartirà a tothom a partir de les 20:30 al Racó del Campanar. A partir de les 17 hores, la plaça del Doctor Robert acollirà diversos tallers de màscares i de maquillatge professional. Durant la tarda hi haurà una animació infantil a càrrec del mag Agun i la sisena edició del concurs infantil de disfresses.

A partir de les 10 de la nit es celebrarà la segona edició del concurs de disfresses per adults (a partir de 16 anys) amb tres premis de 500, 300 i 200 euros més un val de compra i un sopar per a dues persones. A les 11 de la nit el Rei Carnestoltes farà el pregó des del balcó de l’Ajuntament acompanyat dels Diables de la Creu Alta, que donaran per començada la posterior festa de Carnaval amb el DJ Suuan.

Ball de gitanes

Pel que fa al diumenge, les activitats començaran a les 11:30 amb un taller de Ball de Carnaval a càrrec de l’Esbart Sabadell Dansaire. Comptarà amb una demostració del Ball de Gitanes de l’Esbart Sabadell Dansaire i del Ball de Gitanes de Castellar del Vallés.

Rua de Carnaval

Per la tarda es celebrarà la Rua de Carnaval, que sortirà un any més de l’Avinguda Francesc Layret a les 17 hores. La Rua farà el recorregut habitual per la carretera de Prats, la plaça de la Creu Alta, l’Avinguda Onze de Setembre, plaça Marcet, via Massagué, passeig Manresa, passeig de la Plaça Major, plaça Doctor Robert, baixant per la Rambla fins al creuament amb la Gran Via.

A partir de les 19 hores, el grup Xarrupa que Vessa, posarà el punt musical al fi de festa, amb el lliurament de premis de la Rúa, la posterior crema del rei Carnestoltes i l’arribada de la Vella Quaresma, que marca el final del Carnaval i l’inici de la Quaresma.

Foto portada: una de les comparses de l’any passat. Autor: David B. .