Festa de la Primavera

Més de 175.000 persones van participar en les activitats de la Fundació Antiga Caixa Sabadell al 2014

Durant l’any 2014 la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 va organitzar 780 activitats repartides entre l’Espai Cultura i l’Espai Natura. 175.110 persones van poder gaudir de les diferents propostes programades.

Aquest dimarts s’ha fet la presentació de la presentació de la temporada en els seus equipaments, on destaquen tres exposicions, visites, tallers i com a novetat d’aquest any es realitzaran espectacles i cinema per a tota la família i la recuperació de la tradicional festa de tardor a l’Espai Natura.

La festa BBVA de la tardor, que s’inclou com una de les novetats de la temporada, sorgeix de l’antiga festa de la carbassa i es celebrarà el proper diumenge 25 d’octubre, de 10 a 14 hores a l’Espai Natura de Can Deu. La festa donarà la benvinguda a la tardor i estarà dedicada als productes propis d’aquesta època de l’any, comptarà amb un mercat de productes agrícoles, un espai gastronòmic, teatre de titelles, tallers de natura i visita al Museu de la Vida al Camp i a la granja.

Espai Cultura

Durant l’any acollirà tres exposicions, la primera, que es va inaugurar el passat 4 de setembre, L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet, es podrà visitar fins el 10 de gener de 2016 (Més informació: Un miler de persones ja han vist l’exposició de ‘Tintín al Tibet’).

Del 22 de gener al 20 de març de 2016, es podrà visitar l’exposició Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivènciaEl so de la llum es podrà visitar del dijous 7 d’abril al diumenge 24 de juliol de 2016.

A part de les exposicions l’Espai Cultura acollirà els tallers de robòtica educativa Mini Innova. Adreçats a alumnes de primària i secundària i consisteix en el desenvolupament d’una sèrie de competències i coneixements mitjançant l’ús, descoberta i aprenentatge de qüestions bàsiques de robòtica i programació.

Combinat amb els tallers aquest any, com a una de les novetats es programaran els Dissabtes d’espectacle, amb Somnis de sorra (23 de gener) i The Flamingos (28 de maig) i els Dissabtes de cinema, amb la projecció de L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta (26 de setembre), Un gat a París (22 de novembre), La petita Anna i el tiet Llargarut (20 de febrer) i El secret del llibre de Kells (19 de març).

L’espai Cultura participarà també amb L’estiu a la fresca“, la Diada del llibre (Sant Jordi) o la celebració del Dia i la Nit Internacional dels Museus.

Espai Natura

Durant tots els diumenges de l’any el Museu de la Vida al Camp obre les seves portes als visitants amb un recorregut comentat per totes les instal·lacions i que permet recrear la vida quotidiana a la masia i les feines que es feien al camp, de les quals són testimonis les eines exposades a les sales de la planta baixa.

Es realitzarà com és tradicional Festa BBVA de la Primavera, el curs de marxa nòrdica, la possibilitat de llogar parcel·les per a fer un hort o els tallers per escoles i esplais, juntament amb la organització de la tercera edició del casal d’estiu Viu l’estiu a pagès.

Foto portada: festa de la primavera del passat mes d’abril. Autor: David B.

Comments are closed.