Foto portada: la presidenta dels Amics de l'Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, al mig. Foto: Ajuntament / cedida.

Mirna Lacambra rebrà el primer premi Òpera XXI

L’Associació de Teatres, Festivals i Temporades d’Òpera d’Espanya, coneguda com a Òpera XXI, ha anunciat els guanyadors dels primers Premis Òpera XXI que acollirà el Gran Teatre del Liceu el proper 21 de març.

La fundadora i presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell, Mirna Lacambra, ha resultat premiada per la seva tasca al capdavant de l’associació com a projecte de desenvolupament de l’activitat operística. També han estat escollits Guillermo García Calvo, per la direcció de Siegfried a l’Òpera d’Oviedo, el director Calixto Bieito, per Die Soldaten al Teatro Real i la soprano Mariella Devia per la interpretació de Lucrezia Borgia. El premi honorífic, donat a conèixer el passat mes de novembre, el recollirà el tenor Josep Carreras.

En l’apartat d’institucions, el guardó honorífic serà per a l’Associació d’Amics de l’Òpera de La Corunya. Per la seva banda, el Teatro Real rebrà el guardó a la nova producció operística per l’escenificació de Gloriana.

Què són els premis Òpera XXI?

Es tracta de la primera edició d’aquests premis, que s’entregaran al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu el 21 de març, i que tenen l’objectiu de prendre el relleu dels ja desapareguts Premis Lírics Teatre Campoamor.

Foto portada: Lacambra, al mig, fa uns mesos. Autor: ACN.