Nel·lo C

Música urbana i memòria històrica des del cementiri

El músic i cantant sabadellenc Oriol Carcolse, més conegut com a Nel·lo C (abans Nel·lo Caramelo) ha publicat el seu single Mai, dins el seu primer disc, Llunàtic. El videoclip està enregistrat al cementiri de Sabadell. La lletra de la cançó recorda el passat més tràgic del país: la Guerra Civil, la repressió franquista i les fosses encara presents a les carreteres.

Nel·lo C ha enregistrat diversos videoclips vinculats a Sabadell. L’any 2013 va publicar el primer rap contra l’homofòbia a l’Estat (més info: ‘Es presenta a Sabadell el primer rap contra l’homofòbia a l’Estat‘). Dos anys després va publicar el videoclip d’Arrels, enregistrat entre Sabadell i Mellab (Marroc). Darrerament n’ha fet altres, com Llar, relacionats amb l’emergència habitacional. El seu darrer videoclip, que es pot veure a l’encapçalmanet d’aquesta informació, està enregistrat al Cementiri de Sabadell.

El vídeo de Mai comença amb el testimoni de l’àvia del cantant, que recorda com va viure alguns passatges de la Guerra Civil. El dedica a la figura de la seva àvia i el va publicar el 12 d’octubre.