Foto portada: un moment del concert de Beth a la Cava Urpí. Autor: David B.

Glopada de sensibilitat amb la Beth

  • La cantant catalana barreja temes propis i versions en un intimista concert.
  • Exquisida contribució de Mateu Peramiquel al piano.

La Cava Urpí ha tornat a omplir-se, aquesta vegada per sentir la Beth, aquella veu sensible i delicada que va sorprendre a l’edició del 2002 d’Operación Triunfo i que continua treballant per tal de transmetre les seves sensacions. Amb una barreja de temes propis i versions, la Beth s’ha ficat el públic a la butxaca.

Vestida de manera elegant, la cantant de Súria ha expandit la seva simpatia des del primer moment. La seva intenció no era una altra que fer passar una bona estona al nombrós públic assistent, entre els quals s’hi trobaven fans de la seva primera època i incondicionals que volien endinsar-se en la senzillesa de les seves lletres.

La Beth s’ha trobat molt a gust en l’escenari que oferia la Cava Urpí i ha sabut combinar a la perfecció temes propis, on les lletres parlen per sí soles i versions d’altres cantants. Ha recordat que va pujar als escenaris amb només 17 anys i ha fet un tímid recordatori del seu pas per Operación Triunfo. En total, una hora i mitja de concert, amb 16 cançons que han transmès penes i alegries, però sempre amb aquell posat de calma que conforma la seva personalitat.

Foto portada: un moment del concert de Beth a la Cava Urpí. Autor: David B.
La cantant de Súria a la Cava Urpí. Autor: David B.

Es crema ha estat una de les cançons que ha plasmat el sentiment d’aflicció en veure els incendis de l’Empordà al 2012 però la majoria han estat dedicades als records de la infantesa, a la seva filla, a la família, que és el nom del seu últim disc. Les seves lletres contenen la saviesa natural de les persones, “en són òbvies”, com ella ha dit, però volen explicar els petits moments de la vida que, en definitiva, en són els més grans. Segurament Tots els botons i Pura ingenuïtat reflecteixen més intensament aquestes vivències.

La Beth ha estat genial també interpretant temes en anglès, alguns d’ells icònics, com Imagine, Nature woman o Your song, però també d’altres més actuals com When I was your man de Bruno Mars. El públic s’ha afegit en alguns moments a acompanyar-la, especialment en la cançó Hallelujah de Leonard Cohen, que ella ha versionat de manera molt personal i impecable. Cal destacar la solidesa i la professionalitat del pianista, Mateu Peramiquel, també originari de Súria, i que ha sabut en tot moment recolzar la magnífica veu de la Beth. Els solos d’algunes cançons han fet el silenci en la cava i ha mostrat la seva simpatia en demanar una copa de “chuches”. Ella, per la seva banda, ha volgut acompanyar les seves cançons amb una copa.

El concert ha acabat amb un tema alegre, Ara i aquí i amb les paraules d’agraïment de la Beth que ha fet un repàs a la seva discografia i s’ha ofert a signar discos, repartir petons i fer-se fotos amb els seus admiradors, als quals també els ha agraït la seva atenció. La Beth ha difós per sobre de tot, simpatia, afabilitat, proximitat i cordialitat, i ha dominat en tot moment la seva extraordinària veu, amb vocalitzacions perfectes i entenedores de la mà d’un piano que ha estat cabdal. Entre els dos han forjat aquell caliu necessari pel triomf que no hi ha dubte que han aconseguit.

El pròxim concert a la Cava Urpí, serà divendres 11 de maig amb l’Andrea Motis i Joan Chamorro Quartet.

Foto portada: un moment del concert de Beth aquest divendres. Autor: David B.