Daniel Ligorio

La música de cambra enceta temporada al Principal

La temporada de música de cambra d’aquest trimestre, s’inicia al Teatre Principal i comptarà amb concerts de qualitat de tres intèrprets molt relacionats amb Sabadell, Daniel Ligorio, Josep M. Almirón i Josep M. Guinart. Organitzada any rere any per Joventuts Musicals de Sabadell, la temporada busca enriquir a Sabadell d’una música de cambra amb accent sabadellenc.

La música de cambra comptarà amb tres propostes, una per cada mes de tardor: octubre, novembre i desembre. Les tres, es representaran en forma de concert un dia de cada mes a les nou del vespre, al Teatre Principal.

Aquest matí, s’ha presentat aquest nou cicle per la mà de la regidora de Cultura, Montserrrat Chacon i la presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell, Joana Soler. Chacon ha afirmat que “aquest és un cicle de música de cambra extraordinari, com poques ciutats poden tenir”. Al seu torn Soler ha recalcat que “sempre que podem programem concerts amb gent de casa nostra”.

Concerts de piano, violí i un de cant coral

Per començar, divendres 19 d’octubre s’oferirà el primer concert d’aquest cicle i anirà a càrrec del duo format pel sabadellenc Josep Maria Almiron, al piano, i Alberto Reguera, al violí. Els dos, que són professors del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, interpretaran quatre sonates de Johannes Brahms i també preparen la presentació d’un CD dedicat a les sonates de Brahms per a violí i piano.

Divendres, 9 de novembre tindrà lloc el segon dels tres concerts, aquest rep el nom de “East and West Side Story”. Serà a càrrec del pianista Daniel Ligorio que com Almirón va estudiar al Conservatori de Sabadell. Considerat per crítica i públic un dels pianistes de més projecció dins del panorama nacional i estatal, Ligorio dedicarà el concert a commemorar dos centenaris: el de la mort de Claude Debussyi el del naixement de Leonard Bernstein

Per acabar la tríada, divendres 14 de desembre tindrà lloc l’últim concert, amb el Cor de Cambra Sota Palau de Blanes, integrat per 21 veus i dirigit pel fundador de la Cobla Mediterrània, que té seu a Sabadell, Josep Maria Guinart. El cor, que té més de vint anys d’experiència i per tant compta amb un extens repertori, es caracteritza per abordar una gran varietat d’estils i per cantar en més de vint idiomes diferents. Interpretaran músiques d’arreu, peces d’Atahualpa Yupanqui, George Gershwin, Ennio Morricone o Lluís Llach. Oferiran també nadales i música religiosa de Jacques Arcadelt, Joan Cererols o Johannes Brahms entre d’altres.

La música de cambra es consolida

Ja fa temps que es programa el cicle de música de cambra al Teatre Principal, concretament al moment en que es va reobrir el teatre l’any 2007. La programació sorgeix de la taula de música de cambra, formada per Joventuts Musicals i representants de l’Escola de Músicai Conservatori Professional de Sabadell, i de l’Orquestra Simfònica del Vallès, a més de l’Ajuntament.

Foto portada: Ligorio.