OSV. Autor: David B.

L’OSV tanca l’any Beethoven

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) ha tancat les activitats de l’any del compositor alemany Ludwig van Beethoven, amb un gran concert; La Cinquena de Beethoven, que en un principi s’havia programat pel dia 4 de desembre.

La vetllada ha començat amb tota l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) dalt de l’escenari del Teatre de la Faràndula a punt per tancar aquest homenatge a un dels compositors més reconeguts de la música clàssica. Abans de l’inici del concert, el seu director, Xavier Puig, ha recordat que “ens ha tocat celebrar un any molt estrany dedicat a Beethoven” i ha agraït “la perseverança” del públic sabadellenc. Acte seguit sonat la primera peça de la nit l’Obertura Egmont, una partitura que el compositor va escriure per a Goethe a l’any 1788.

OSV. Autor: David B.
Un moment del concert d’aquest divendres. Autor: David B

 

 

La segona peça del concert ha estat una composició d’una època més juvenil de Beethoven, la Romança per a violí i orquestra Num. 2, en fa major. Op 50, on el protagonisme de l’obra recau en els instruments de corda, cal remarcar l’excel·lent interpretació,  de la concertino, en funcions de solista, de l’OSV, Marta Cardona.

Després d’una inexistent pausa, a causa de les mesures de la Covid-19, l’Orquestra ha interpretat una de les obres més reconegudes de l’època revolucionaria de l’autor alemany, la Simfonia Num. 5, en do menor, Op 67. Una vegada més l’OSV ha pogut lluir-se amb la magnífica interpretació d’aquesta simfonia que consta de quatre moviments.

Després dels aplaudiments més que merescuts, ha arribat la sorpresa final que Puig havia anunciat al principi del concert. Tot semblava que començaven a  sonar les primeres notes del primer moviment de la reconeguda Cinquena Simfonia, quan ha sorprès a l’espectador un canvi de ritme sobtat, reconeixent la melodia del Mambo número 5 de Pérez Prado. La sorpresa majúscula ha estat la interpretació per part dels músics de la Simfònica, la fusió entre Beethoven i el compositor cubà Pérez Prado, arranjat pel director japonès Akira Miyagawa. Aquesta darrera peça ha tancat un gran concert que ha estat molt aplaudit pel públic assistent a la Faràndula.

Foto portada: Marta Cardona interpretant la Romança per a violí i orquestra Num. 2, en fa major . Autor: David B.