Un moment de l'actuació al Fresc Festival. Autor: David B.

Nit de swing al Fresc Festival

  • Dani Nel·lo torna a Sabadell amb la Barcelona Big Blues Band.
  • Els ritmes dels anys 40 no aconsegueixen omplir els Jardinets.

La Barcelona Big Blues Band va participar aquest diumenge en el Fresc Festival amb la col·laboració del saxofonista Dani Nel.lo que ja va actuar amb Los Saxofonistas Salvajes a la Cava Urpí. Un concert força diferent en el qual van destacar melodies enèrgiques i temes que van sonar amb força als anys 40.

Els Jardinets no es van omplir per rebre la Barcelona Big Blues Band, una formació que va publicar el seu primer CD al 2014, Sax attack, amb Dani Nel·lo, que els acompanyava a Sabadell. També han fet col·laboracions amb Mike Sánchez, Myriam Swanson, Agusti Burriel i Drew Davies. El seu naixement es produeix amb l’objectiu de donar a conèixer de manera exhaustiva el blues i el rhythm & blues ja que a Barcelona no hi ha cap orquestra que s’hi dediqui. Sota la direcció del contrabaixista, Ivan Kovacevic, a Sabadell s’han sentit ritmes potents, bona música, en definitiva, acompanyada per la magnífica acústica que ofereix el recinte dels Jardinets.

Pel que fa als temes seleccionats, la Barcelona Big Blues Band n’ha triat els més característics de les seves audicions, destacant-ne Night Fly, amb el qual ja s’ha pogut observar el perquè Dani Nel.lo és considerat un dels millors saxofonistes del moment. Pomez Stone ha fet palesa la nitidesa del seu saxo, la capacitat de gairebé fer-lo parlar i on el guitarrista, Héctor Martín, també ha exposat la seva agilitat i el seu domini de l’instrument. Això mateix s’ha comprovat amb Sassy on el saxo esdevé essencial en la interpretació. Nel·lo ha aprofitat el concert per reivindicar els compositors saxofonistes que, malgrat tenir melodies conegudes, els seus noms són una incògnita per al gran públic.

Un moment de l'actuació al Fresc Festival. Autor: David B.
Un moment de l’actuació al Fresc Festival. Autor: David B.

El moment més suau del concert s’ha produït amb el tema Smooth, on Federico Mazzanti al piano també ha mostrat la seva excel·lència. Però la calma ha durat poc perquè tant Sax Attack com Marshall Plan han tornat a evidenciat la qualitat dels components de la Barcelona Big Blues Band, amb dues característiques comunes: la nitidesa del so dels instruments i la capacitat de simbiosi entre tots per aconseguir una sonoritat perfecta.

En un concert potser massa curt, on s’esperaven més temes, el director, Ivan Kovacevic, ha aprofitat per agrair la presència del públic i per presentar els músics. Els aplaudiments han aconseguit que Dani Nel·lo tornés a sortir a l’escenari per sorprendre amb un tema encara més vigorós, que no ha decebut gens, perquè el saxofonista posseeix un ímpetu considerable i una estabilitat sonora que el fan únic.

Foto portada: Ivan Kovacevic (esquerra) i Dani Nel·lo (dreta) a l’escenari dels Jardinets, aquest diumenge. Autor: David B.