The Penguins

The Penguins fan ballar la Faràndula a ritme de ‘reggae’ i ‘ska’

Primera visita del grup The Penguins a Sabadell. Aquest conjunt s’ha fet cèlebre entre el públic familiar per les seves versions a ritme bàsicament de reggae però no només de clàssics de la música infantil en català. Aquest diumenge han fet ballar La Faràndula durant prop d’una hora i mitja.

L’espectacle ha arribat al teatre amb més aforament de la ciutat de la mà de La Sala, qui programa i li va bé majorment al seu equipament de La Roureda. Però un cop a l’any organitza el seu concert més ambiciós amb un aforament d’un miler de butaques. Venien de dos èxits esclatants amb el fenomen Dàmaris Gelabert. Dos plens, que van fer les delícies del públic familiar tot i que Gelabert va demostrar més ofici que passió al 2019. Aquesta any la proposta ha estat més agosarada, ja que el fenomen Gelabert no té gaire parangó.

Reggae per xics, de la mà de The Penguins ha estat la proposta, que ha omplert l’aforament de la platea al 60 per cent aproximadament. És la primera actuació del grup a la ciutat, i s’han exercitat durant prop d’una hora i mitja fent ballar molts infants i alguns pares a ritme de reggae però també d’ska. Presentaven Ballant damunt la lluna, el seu quart àlbum, i tornaven a la feina després d’uns mesos de descans, ja que el seu darrer concert va ser el 30 de novembre a Badalona. El grup va començar a versions cançons infants amb sons jamaicans l’any 2010 i porten una dècada amb la mateixa fórmula guanyant el premi ARC al millor espectacle familiar l’any 2015.

Aquest diumenge ho han resolt de forma solvent, amb versions de l’Antonieta, Si vols aigua ben fresca o Puff el drac màgic amb els menuts ballant a les seves butaques o el passadís del teatre des del mateix inici.  Aquest mes de març l’agenda dels The Penguins es comança ja a omplir, un cop fet el tret de sortida des de Sabadell a la seva ruta: Poblenou (Barcelona), Cornellà i Sallent completen el seu març.