Neix una aplicació que pretén visibilitzar la cultura sabadellenca

L’Ajuntament ha presentat la nova aplicació per a mòbils, anomenada Sincronitzats, amb l’objectiu de generar nous espais de reflexió, opinió i consens sobre l’activitat cultural a la ciutat. L’aplicació pretén visibilitzar el sector cultural. En la mateixa línia, el govern municipal, desplega una nova estructura participativa, que facilita la relació entre el sector cultural i l’administració. L’estructura està formada pel Consell de Cultura i una desena de taules sectorials.

Aquest dimarts 15 de desembre, s’ha presentat Sincronitzats, un nou canal de comunicació en format d’aplicació mòbil. L’aplicació permet que el ciutadà conegui què passa en l’àmbit cultural a Sabadell, tant en l’àmbit públic com el privat, de forma fàcil, eficient i personalitzada.

El nou projecte pretén introduir una nova manera d’entendre la cultura, mitjançant la connexió entre les entitats i els ciutadans. El principal objectiu, però, és visibilitzar el sector cultural sabadellenc. Així ho exposa el regidor de cultura, Carles de la Rosa:

“Calia que ens organitzéssim per a buscar transversalitat i sinergia. Per això, creiem que l’impuls de l’aplicació serà un projecte paraigües de tota una sèrie de complicitats que volen generar. A la ciutat hi ha una activitat cultural molt gran, la qual ens generava dificultats per tenir visibilitat de les activitats, projectes i esdeveniments de la ciutat”.

Deixen clar, però que el projecte Sincronitzats té tres potes: en primer lloc, l’aplicació; en segon lloc, escoltar les necessitats del sector i la ciutadania; per últim, aconseguir una xarxa cultural per a fer-nos còmplices de tot el que passa a la ciutat.

Aplicació Sincronitzats

El responsable de la creació de l’aplicació, Roger Serra, explica que l’aplicació Incorpora l’agenda d’activitats i espais, cosa que el responsable qualifica de “repte aconseguit”. Els esdeveniments s’han generat a partir de les bases de dades d’activitats, entitats i espais geolocalitzats.

“L’aplicació és una nova forma d’accés a la plataforma de cultura de Sabadell. És una aplicació moderna, actualitzada, amb un disseny molt treballat, entre altres. Però realment és una aplicació molt intuïtiva, no calen instruccions per fer-la servir”, assegura Serra.

Les activitats es poden cercar segons les disciplines artístiques o els àmbits culturals. Incorpora una selecció dels destacats del web de Cultura, ja que l’aplicació està integrada a la pàgina de l’Ajuntament. També, permet que els usuaris rebin notificacions automàticament segons els seus interessos. A més, dona accés als programes de venda d’entrades dels diferents espectacles.

El disseny ha estat a càrrec de Pep Gaspar, qui explica que l’objectiu era aconseguir una potència visual i transmetre la constel·lació de recursos i entitats. “El disseny vol donar la idea que podem sincronitzar-nos amb les propostes culturals de la ciutat. Per tant, hem de teixir per connectar-nos”

Estructura participativa

L’Ajuntament ha creat una nova estructura participativa, fruit de la pandèmia, per poder elaborar, consultar, definir i reorganitzar les polítiques, els programes i les accions en l’àmbit cultural. L’estructura permet crear un espai per facilitar la comunicació entre l’administració i la cultura, ja que l’objectiu és acollir la participació d’agents culturals, públics o privats, amb la possibilitat de crear diversos nivells d’implicació, com també establir un model de relació amb la ciutadania i els diversos agents del sector basat en un nou model de governança compartida de les polítiques culturals. “Durant la pandèmia vam detectar que hi havien buits importants de connectivitat. Vam decidir que calia refer la relació; i per això, és una estructura que ha vingut per quedar-se”, assegura el regidor de Cultura.

Foto portada: Un moment de la presentació al Teatre Principal. Autor: David B.

Comments are closed.