David Vila, llegint el conte Nit de Reis a Sabadell. Autor: A. Pujadas.

‘Nit de Reis a Sabadell’, el primer projecte del nou relat de Nadal a la ciutat

El Vapor Pissit ha acollit la presentació del conte Nit de Reis a Sabadell, escrit per l’autor local David Vila. L’Ajuntament vol crear un nou relat de Nadal que reculli els ingredients de la cultura sabadellenca i tingui sortida en totes les activitats de Nadal del consistori.

L’autor del conte, David Vila, ha destacat que per escriure Nit de Reis a Sabadell calia “trobar l’origen mític” de la ciutat, i que aquest es troba “en la industrialització, en els vapors i el lèxic que se’n deriva”, ha assegurat. Un altre aspecte que ha destacat l’escriptor és que volia “reivindicar el sabadellenquisme i revitalitzar les expressions típiques de Sabadell”, ha explicat en la presentació del conte.

Fanalet adreçat als nens de 3 a 5 anys. Autor: A. Pujadas.
Fanalet adreçat als nens de 3 a 5 anys. Autor: A. Pujadas.

La regidora de Cultura de l’ajuntament de Sabadell, Montserrat Chacon, ha explicat que es vol crear un nou imaginari compartit per tota la ciutadania i que es farà a partir de les activitats de Nadal. “Hi haurà canvis”, per exemple, en la cavalcada de Reis, sobre la qual el regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha assegurat “s’articula a partir del conte i de la participació dels nens”, però no han avançat més detalls.

El conte està il·lustrat pel col·lectiu Bafarada i s’entregarà juntament amb un fanalet dissenyat per estudiants de l’ESDi als alumnes d’infantil (3-5 anys) de les escoles públiques i concertades de la ciutat, aproximadament 6.000 nens i nenes. El fanalet, assegura Mireia Puig de l’ESDi, parteix de dues premisses: és fàcil de muntar i és adequat pels nens. És un objecte format per una base de cartró i una pantalla blanca de plàstic que els alumnes hauran de muntar i el podran personalitzar amb els dibuixos i modificacions que desitgin. La bombeta del fanalet és de tipus LED, cosa que permetrà encendre’l i apagar-lo amb l’objectiu que els infants el puguin conservar durant l’any.

Foto portada: L’autor sabadellenc David Vila, llegint el conte al Vapor Pissit. Autor: A. Pujadas.