“Què volen? Que sigui el transport públic el nostre nou lloc d’assaig?”

Diferents ballarins de la ciutat emprenen el projecte ‘Que la cultura segueixi viatjant sense parades’. A través d’imatges llançades a la xarxa social d’Instagram, pretén reivindicar la situació actual de la cultura. Ballarins, amb la vestimenta i les sabates de classe de dansa, entraran al transport públic per a dos motius: per a causar impacte i per denunciar la incoherència de tancar escoles de dansa i no restringir el transport públic, en cap cas.

Ballarins de Sabadell volen manifestar la seva indignació del tracte la cultura per part de les institucions i poder conscienciar a la ciutadania de la incoherència en certes mesures a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així mateix ho plasma el projecte anomenat ‘Que la cultura segueixi viatjant sense parades’, per fer visible la denúncia dels ballarins a través d’imatges. Així mateix, de forma poètica els ballarins entren al transport públic, amb la vestimenta de dansa clàssica i utilitzant les barres del metro com una barra de ballet, per fer de la situació una metàfora irònica. Així ho mostra el director i productor del projecte, el sabadellenc Saúl Higueras Gil:

“El transport segueix obert, sense aforament ni restriccions. Això em fa reflexionar. Què volen? Que sigui el transport públic el nostre nou lloc d’assaig? Que sigui el nostre nou escenari? Pensa-ho. Què seríem sense cultura? Què faríem sense música, sense teatre, sense artistes? Aquests artistes que ens transporten amb el seu ball a sensacions remotes, que ens fan vibrar amb les seves meravelloses actuacions o que ens deixen bocabadats amb les seves veus. Aquests mateixos que ens desperten emocions cada vegada que els veiem a l’escenari i ens fan gaudir amb els cinc sentits”, assegura Higueras.

Ell qualifica la cultura com un “bé essencial”, com a “educació”. Així mateix, exposa que les imatges han estat llançades a Instagram, ja que actualment és la xarxa social amb més ressò, assegura. El director destaca que les publicacions s’ha compartit moltes vegades, i que el seu objectiu és fer molta difusió, ja que és una via per conscienciar a la societat de la incoherència de les restriccions de la Covid-19, emfatitzant, l’àmbit de la cultura.

Foto portada: imatge del projecte Que el fin del mundo te pille bailando. Autor: cedida.

WhatsAppFacebookTwitterCompartir

Comments are closed.