Foto portada: Cebafoc 2016. Autor: David B.

Sabadell s’omplirà de foc el 14 d’abril

La cinquena edició del Cebafoc arribarà als carrers i places del Centre de la ciutat el proper dissabte 14 d’abril organitzada pels Diables de la Creu Alta, les Bruixes del Nord, els Sentinelles d’Arkëmis i les Forques de Can Deu.

El Cebafoc tornarà a acostar la cultura del foc als sabadellencs. Enguany es focalitzaran totes les activitats en un sol dia i comptaran amb 14 colles de tabals arribades d’arreu de Catalunya. La festa del foc començarà amb tallers infantils i una fira del món del foc. A les 12 del migdia es durà a terme un vermut a la plaça i, en aquesta edició, hi haurà un karaoke popular.

A la tarda es durà a terme una macro cercavila de tabals pels carrers del Centre, on hi participaran les quatre colles organitzadores juntament amb les colles convidades: els Diables de la Vall del Tenes, Ball de Diables de Mollet, Diables Castelldefels, Diables de Casablanca, La Satànica de Sant Andreu, Diables del Vi d’Alella, Tabalers del Pollo Prat, Diables de Moja, Colla Potafocs toc de foc, Diables de St Pere Nord, Colla foc foll de Bellpuig, Diables de Sant Cugat, Nyerros del conflent i els Diables de la Pobla de Mafumet.

Cebafoc
Una edició del Cebafoc. Autor: David B.

Després de la cercavila de tabals apareixerà el Cebus, que invocarà els diables, bruixes i bèsties dels inferns sabadellencs. Després encendran la ceba de ferro, un dels grans símbols del Cebafoc, un cop encesa els més petits iniciaran els actes de foc encapçalant una cercavila seguits per cinc bèsties de foc. Després s’iniciarà el correfoc d’adults on cinc colles cremaran conjuntament de tornada a plaça Sant Roc on es faran lluïments i un gran final conjunt. La nit es tancarà amb el concert de Can Canalla i Dalton Bang, i un Dj fins al final de festa.

Foto portada: una imatge del Cebafoc. Autor: David B.