Una de les pagines del llibre 'Sabadell Imaginari', de Víctor Colomer

Es presenta el llibre ‘Sabadell Imaginari’ o quan Sabadell és el melic del món

  • Es presenta el llibre de fotomuntatges sabadellenc del periodista Víctor Colomer.

  • El Coliseu, la torre Eiffel, ET o la protesta de Tian’anmen s’instal·len a la ciutat.

El periodista del Diari de Sabadell, Víctor Colomer, aficionat als fotomuntatges i a fer volar la imaginació amb Sabadell com a protagonista, presenta per aquest Sant Jordi Sabadell Imaginari, un volum amb un centenar de pàgines amb fotomuntatges, en la seva major part mai publicats abans. El llibre es presenta aquest dimecres 11 d’abril a La Llar del Llibre, a les 19.45 hores.

Els Beatles al passeig de la plaça Major, integristes islamistes ballant sardanes al santuari de La Salut, l’icona de la feminitat Marilyn Monroe a la Rambla, ET a les escales del Mercat Central o el clàssic fotogràfic parienc a la plaça Sant Roc. Els clàssics de la fotografia, l’arquitectura o fins i tot esdeveniments històrics com la mobilització estudiantil a la plaça de Tian’anmen pequinesa abandonen el seu espai per recalar a Sabadell, si més no, al Sabadell Imaginari que ha creat el Photoshop de Víctor Colomer.

Segons indica, la finalitat del llibre és fusionar el localisme més pur, la postal tradicional de la ciutat, amb la globalitat, amb icones internacionals, per a crear un món glocal ben peculiar.El llibre, que és presentat aquest dimecres a La Llar del Llibre, a les 19.45 hores, conté sis capítols. Art Sabadellès, Sabadell és Hollywood, Sabadell Món-umental, Tots i Clàssics del Segle XX. Alguns muntatges han estat publicats en calendaris o en premsa, però bona part són totalment inèdits.

Un llibre que vol actualitzar el sabadellenquisme al segle XXI a cop de fotomuntatge i que serà ben present a les llibreries de la ciutat aquest Sant Jordi.