Sant Jordi

Quines són les propostes municipals per a un Sant Jordi confinat?

L’ajuntament de Sabadell proposa diverses accions per celebrar Sant Jordi des de casa amb plantilles per decorar balcons i finestres i la celebració dels aniversaris de Josep Carner i Gianni Rodari i la celebració de l’Any Internacional de la Salut Vegetal.

El web municipal ha posat a disposició de tothom uns dibuixos perquè els infants els puguin pintar i retallar i, en la mesura que puguin, penjar-los a finestres i balcons. A més, les biblioteques municipals i el Museu d’Art proposen que el Sant Jordi a Sabadell estigui relacionat en aquesta edició amb els escriptors Josep Carner –de qui es commemora el 30è aniversari de la mort– i Gianni Rodari –que fa 100 anys que va néixer–, com també amb la commemoració aquest 2020 de l’Any Internacional de la Salut Vegetal.

#SantJordiaSabadell

El conjunt d’activitats es podran consultar al web de Cultura i a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordiaSabadell. A part d’això, es proposa que els ciutadans pengin a la finestra o al balcó de casa un dibuix fet per ells mateixos –de roses o de qualsevol flor o planta– i que després el comparteixin en alguna xarxa social amb l’etiqueta #SantJordiaSabadell, abans del dimecres 22 d’abril. Aquesta iniciativa permetrà decorar la ciutat amb dibuixos diversos i també farcir de propostes una galeria que es podrà consultar al web de Cultura.

Autors locals

El web mostrarà vídeos que han fet arribar els autors locals que han publicat enguany i inclourà enregistraments amb lectures de textos diversos a càrrec de persones relacionades amb el món del llibre i de l’edició locals i ciutadans que així ho vulguin. La iniciativa es completa amb la lectura d’una versió de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec dels portaveus dels grups municipals, que en llegiran cadascun un fragment.

La difusió de tot aquest material es durà a terme mitjançant diverses accions a diferents xarxes socials: Twitter, Facebook, Instagram, Telegram i Youtube. En el cas de Twitter, el compte de les biblioteques municipals difondrà diàriament set vídeos i el dia de Sant Jordi farà difusió de tots els materials.

Altres iniciatives culturals

Aquestes iniciatives vinculades amb Sant Jordi se sumen a altres accions impulsades les darreres setmanes en l’àmbit cultural mitjançant l’etiqueta #JoEmQuedoaCasa. En aquest sentit, s’han agrupat tot un conjunt de propostes variades que les entitats del món del teatre, la dansa, la música, etc. han posat a l’abast del públic de forma telemàtica (#lEspectacleContinuaSabadell) i també les propostes que ofereixen els equipaments i les entitats per les arts i el patrimoni (#ArtiPatrimoniSabadell).