Foto: Maria Arnal i Marcel Bagés durant la seva actuació a la 10a edició de l'Embassa't (2018). Autor: MAClaveria.

La revista ‘Enderrock’ premia els 10 anys de l’Embassat

L’Embassa’t continua fent-se gran. No pel seu aforament, d’unes 2.000 persones, ja que el petit format és justament un dels trets distintius d’aquest festival musical independent. L’Embassa’t creix en edat i en repercussió. Si l’any passat van celebrar la seva 10a edició, enguany, amb motiu del seu 10è aniversari, la revista Enderrock els hi ha concedit un dels premis de reconeixement a la indústria musical.

Ja fa una dècada que el festival Embassa’t va néixer a la Bassa de Sant Oleguer de Sabadell, d’on pren el seu nom. I ràpidament va fer-se un lloc de renom en el circuit dels principals festivals de l’escena musical catalana. Durant aquest temps l’esdeveniment estiuenc ha passat per diferents emplaçaments (l’any passat va tornar a la Bassa, on repetirà enguany; més info: Els 10 anys de l’Embassa’t fan gran el festival de petit format). També ha anat ampliat el seu cartell de música independent en català complementada amb convidats internacionals, amb música electrònica i programació familiar, el Petit Embassa’t. Ara la revista Enderrock ha volgut reconèixer aquesta trajectòria atorgant-li un dels premis a la indústria musical, pels seus deu anys de vida.

Foto: dos dels organitzadors de l'Embassa't, rebent el Premi Enderrock. Autor: @EMBASSAT via Twitter.
Foto: dos dels organitzadors de l’Embassa’t, rebent el Premi Enderrock. Autor: @EMBASSAT via Twitter.

Mishima, El Petit de Cal Erill, Pau Vallbé, Adrià Puntí, Joan Miquel Oliver, Mueveloreina, Quimi Portet, Albert Pla, Manel, La Bien Querida… el llistat d’artistes de renom que han passat pel festival sabadellenc testimonia el perquè d’aquest premi al seu recorregut. Per l’11a edició, que tindrà lloc els dies 14 i 15 de juny, ja s’han donat a conèixer alguns dels noms que conformaran el cartell (més info: Joe Crepúsculo, Kazy Lambist, Ferran Palau i Clara Peya, primers caps de cartell de l’Embassa’t 2019). Des del desembre es poden adquirir les entrades al seu web, al preu de 37 euros l’abonament pels dos dies i de 45 euros per l’abonament amb marxandatge del festival.

Els premis Enderrock

La revista Enderrock va néixer l’any 93 del segle passat, centrada en l’anàlisi i la difusió de la música pop-rock en català. Els Premis Enderrock van ser creats només un anys després, al 1994. Inicialment només hi havia la categoria de votació popular. Va ser a partir de 1996 que s’hi va incorporar una categoria per la crítica. Amb els guardons, la publicació vol reconèixer els millors exponents anuals de la indústria musical catalana en diferents categories.

A banda dels premis de la crítica i del públic, cada any els Premis Enderrock reconeixen actors, entitats, empreses, discogràfiques i festivals en els seus respectius aniversaris. Enguany, a banda de l’Embassa’t, s’han atorgat aquests guardons al Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, a les botigues Disco 100 i Moby Disk, al Teatre-Auditori Sant Cugat, a la sala Jamboree, als festivals BAM i el del Mil·lenni i al segell i empresa de management La Castanya.
Els premis Enderrock de la crítica es van donar a conèixer el passat desembre. Els guardonats són Estómac, de Clara Peya (millor disc de l’any), Joan Dausà  i els Tipus d’Interès (millor artista), Som de Els Pets (millor disc de pop-rock), El mal querer de Rosalia (millor disc català en una altra llengua) i Natural de Suu (millor disc d’artista revelació).

Fins al proper 18 de febrer, previ registre, tothom pot participar als premis per votació popular que es donaran a conèixer el dia 28 de febrer a l’Auditori de Girona.

Portada: Maria Arnal i Marcel Bagés durant la seva actuació a la 10a edició de l’Embassa’t (2018). Autor: MAClaveria.


SBD_scene és possible gràcies a la col·laboració del centre de còmic i arts visuals Escola Joso Sabadell i de la llibreria especialitzada en còmic Sabadell Còmics (antiga Norma Comics Sabadell)