Portada: una de les il·lustracions de l'edició d'enguany de 'Nit de Reis a Sabadell'.

‘Nit de reis a Sabadell’ arriba a la 4a edició amb noves il·lustracions, ara del col·lectiu El Huevo Eterno

“Heus aquí que, fa molts i molts anys, potser més de cent, al bell mig de la plana del Vallès, a tocar del Ripoll i no pas gaire lluny del peu de la Mola, hi havia una ciutat que duia per nom Sabadell. Sabadell?, va demanar Baltasar. Sí, Sabadell, van repetir Melcior i Gaspar”. Així és com comença el relat nostrat de la nit de l’any més màgica per la canalla. Una història plena de xemeneies i obrers del tèxtil.

Ja és una nova tradició nadalenca a la ciutat: l’Ajuntament de Sabadell ha editat per quart any consecutiu el conte Nit de reis a Sabadell. El text continua sent el mateix de les edicions anteriors, obra de l’escriptor sabadellenc David Vila i Ros. Sí que han canviat, com cada any, les il·lustracions. Però aquest cop, i això és novetat d’aquest 2019, aquesta tasca no ha recaigut sobre el col·lectiu local de dibuixants professionals Bafarada. Ho ha fet sobre El Huevo Eterno, format per professionals novells de les arts gràfiques. Totes i tots exalumnes d’Art Gràfic de l’Escola Joso Sabadell. Concretament han assumit la tasca Manu C. Ramos (dibuix) i Mireia Girbau (color).

El conte ‘Nit de Reis a Sabadell’ amb les il·lustracions de El Huevo Eterno.

Des d’aquest dimecres es poden veure les il·lustracions originals a les parets del Casal Pere Quart. Durant la inauguració de l’exposició el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha explicat que el conte és una idea que l’anterior equip de govern va dur a terme durant els darrers tres anys. Una iniciativa a la que el nou govern vol donar continuïtat. “Estem intentant que aquest conte quedi com una tradició a Sabadell. Que quedi inoculat com la nostra versió dels Reis, aprofitant la part romàntica i industrial de la ciutat”, ha declarat el regidor. De la Rosa també s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat final de les il·lustracions. “Els dos artistes han fet un treball preciós. Aquesta vegada, a diferència de les altres tres, han pogut fer servir quadricromia. Que siguin a tot color els hi dóna més encant. Són d’una qualitat brutal. M’encanten”, ha assegurat.

Carles de la Rosa, Mireia Girbau i Manu C. Ramos, davant la portada de la nova edició de 'Nit de Reis a Sabadell'. Autor: MAClaveria
Carles de la Rosa, Mireia Girbau i Manu C. Ramos, davant la portada de la nova edició de ‘Nit de Reis a Sabadell’. Autor: MAClaveria

La tirada de Nit de reis a Sabadell és de 10.000 exemplars. 7.000 es repartiran entre els i les alumnes del cicle infantil de les escoles que s’han apuntat a fer el fanalet com a activitat inclosa en el programa Ciutat i Escola. La resta es repartiran durant els tallers que l’Ajuntament organitza en el marc del Parc de Nadal, a la xarxa de biblioteques i al Pere Quart.

L’exposició romandrà oberta fins l’endemà del Dia de Reis.

El Huevo Eterno

El Huevo Eterno és el col·lectiu impulsor del fanzine homònim, del que ja s’han publicat tres números (més info: Es presenta a Sabadell el fanzine ‘El Huevo Eterno’, ‘El Huevo Eterno II’ i ‘Mythos’, fanzines ‘made in’ Sabadell i Es presenta el fanzine ‘El Huevo Eterno 3’). Oriol Arralde, Mireia Girbau, Antonio Guil, Vero Hombre, Pau González, Sunii, Manuel C. Ramos i Marina Vargas, són els impulsors del projecte. Totes i tots exalumnes d’Art Gràfic de l’Escola Joso Sabadell. Als diferents números també han col·laborat altres professionals de prestigi dins del món del còmic i la il·lustració.

Portada: una de les il·lustracions de l’edició d’enguany de ‘Nit de Reis a Sabadell’.