AF Sabadell

Sense solució, l’Aliança Francesa tanca definitivament

L’Alliance Française de Sabadell tanca de forma definitiva. Així ho ha notificat, per correu electrònic, la presidenta de l’entitat, Berta Tiana, a proveïdors de serveis en els darrers dies. Malgrat els intents, l’entitat fundada per Robert Ferrer no pot superar les dificultats econòmiques i haurà de baixar la persiana. En la missiva enviada per Tiana, a la que ha tingut accés aquest digital, se sosté que l’Aliança tancarà les seves activitats docents i també les culturals. 

La principal acadèmia de francès de Sabadell, i segurament del país fora Barcelona i les capitals de província, també era un pol cultural de referència en una ciutat que ja no en té tants. Arrossegava problemes econòmics, almenys des de finals de l’any passat, però les alarmes no es van disparar fins el passat estiu, amb el futur a l’aire, dimissions a la junta directiva i la marxa de la directora Hélène Vietti.

L’acadèmia ja no va obrir al setembre, i es va reduir al mínim el personal, complicant-se encara més la situació. Finalment la històrica entitat, amb quatre dècades de vida a la ciutat, baixa del tot la persiana a finals d’aquest any, segons ha avançat aquest divendres a la tarda Diari de Sabadell i ha confirmat aquest digital a través del comunicat de l’actual presidenta als proveïdors.
La seu de l’entitat és la Casa Taulé, ubicada al número 35 del carrer Sant Joan, i protegida. A finals del segle passat, va ser comprada per l’Aliança Francesa per ubicar-hi la seva seu i centre cultural. Ara el futur de l’edifici és un dels interrogants més del tancament.

Foto portada: la seu de l’Aliança Francesa de Sabadell, aquest matí. Autor: David B.