Silvia Bel a l'escenari. Autor: cedida

Sílvia Bel presenta ‘Emparaulant la vida’, un espectacle poètic i musical

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

Una de les veus inconfusibles del panorama artístic català, Sílvia Bel, porta a Sabadell l’espectacle Emparaulant la vida, que és un recital de poesia i un concert a la vegada. Amb dos músics i dos cantants que l’acompanyaran a l’escenari, Bel convida l’espectador a gaudir de la “fusió equilibrada de les dues coses”.

Sílvia Bel actuarà a Sabadell el divendres 30 de juny. En aquesta ocasió, però, no ve a fer cap obra de teatre, sinó un recital i un concert a la vegada. Presentarà l’espectacle Emparaulant la vida als Jardinets de l’Espai Cultura. Bel assegura que a les nits d’estiu li agrada que “la música i la paraula es fusionin. Que ni sigui poesia ni tampoc un concert, que gairebé sigui una mateixa cosa”, un equilibri entre les dues arts.

En aquest espectacle els poemes seleccionats són de “poetes maleïts, perquè tots han tingut vides complexes i han escrit sobre el més profund de l’ànima humana”, segons ha explicat Bel a iSabadell. Entre els poetes seleccionats hi ha Dolors Miquel, Jacint Verdaguer, Joan Maragall i Pier Paolo Pasolini entre altres poetes italians i sud-americans. La majoria de poemes són en català, però l’actriu assegura que també n’ha seleccionat en castellà, i que també són en aquesta llengua algunes de les lletres musicades.

“Tot és música, tot és paraula, tot és poesia”

L’actriu barcelonina estarà acompanyada sobre l’escenari per dos cantants i dos músics, que són el cantador de flamenc Juan Manuel Galeas, la cantant Llúcia Vives, el guitarrista Tete Castillo i la violoncel·lista Glòria Wasmer.

Aquesta combinació fa que tot quedi fusionat, hi ha un moment en què tot és música, tot és paraula, tot és poesia, no va per separat, anem tots a l’una. De fet, hi haurà gent que dirà que haurà anat a un concert i d’altres que diran que hauran anat a un recital, perquè és tot la mateixa cosa”, explica Bel.

Aquest no és el primer recital que fa l’actriu, qui assegura que és una cosa que fa “per plaer” i afegeix que “a vegades tu tries els teus propis projectes, en el temps que et queda i et ve de gust. És una cosa que la cuido molt i que m’agrada anar afinant, reciclant els poemes, ajuntant veus i músics, i registres diferents, i ho gaudim molt quan ho fem. Nosaltres ens ho passem molt bé i crec que ho transmetem perquè és una cosa que ens apassiona”. Bel assegura que el “desencadenant” d’aquesta faceta han estat les diverses vegades que l’han convidat a fer un recital, fins al punt que ella mateixa ha començat a muntar el seu propi espectacle.

FITXA TÈCNICA

NomEmparaulant la vida
Gènere: Recital-concert.
Data: 30 de juny del 2017.
Hora: 22 hores.
Lloc: Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
Preu: 15 euros.
Venda d’entrades: Per internet a Codetickets o presencialment a la taquilla de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c/ d’en Font, 25, Sabadell).

Foto portada: Sílvia Bel. Autor: cedida.