Sound Six. Autor: cedida.

Sound Six, les finalistes de l’Oh Happy Day’, presenten el seu primer disc: ‘Moments’

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

Les finalistes del concurs televisiu Oh Happy Day porten el seu primer disc, Moments, al Fresc Festival de Sabadell. Es tracta de Sound Six, un grup format fa poc mes de mig any.

Les Sound Six premen ben fort l’accelerador. El grup va néixer dos mesos abans que l’Oh Happy Day de TV3 iniciés el càsting per la quarta temporada del programa. S’hi van presentar, van entrar el concurs i van quedar finalistes. El diumenge 2 de juliol actuaran a Sabadell, en una de les primeres parades de la gira d’estrena de Moments, un recull del seu pas pel programa de televisió.

Una de les sis veus del grup, Joana Mas, explica a iSabadell que “el disc es diu Moments perquè és un recopilatori dels millors moments que hem viscut a Oh Happy Day, que és la primera etapa de les Sound Six”. La majoria de cançons que inclou són versionades perquè de moment el grup només en té una de pròpia, que l’ha escrit la mateixa Mas i porta el nom del disc. En el concert que han preparat “tant es veu la part d’espectacle i de força que vam tenir en el programa com tota la part de la sensibilitat i l’harmonia, que ens agrada molt”, explica la cantant.

La història de les Sound Six és molt curta. “Nosaltres ens vam formar uns mesos abans d’entrar a Oh Happy Day, algunes ens coneixíem, d’altres no, i vam formar un grup de sis noies. Al cap de pocs mesos d’assajar juntes van sortir els càstings del programa, i llavors hi havia dos bàndols: uns deien ‘ens presentem al càsting’, i les altres deien ‘potser és molt d’hora’, perquè com a grup no estàvem molt consolidades ni sabíem molt bé quin camí seguir musicalment”. Finalment, però, van provar sort i van entrar al programa; “sabíem que era una oportunitat molt gran sortir per la televisió”, explica Mas.

“No cantar per cantar mai”

I pels que no les coneixen, quin tipus de música fan les Sound Six? “Ens agrada fer música de veritat, amb missatges, ja podem fer versions en anglès i aquestes coses, però sobretot que el missatge d’aquestes cançons i la manera que tenim de fer-ho, que sigui molt de veritat, de part nostra a la manera de cantar. No cantar per cantar mai, sempre amb el missatge concret que volem donar, de molta força”. L’objectiu del grup ara és completar la primera gira i començar a escriure el segon disc  “i que tot siguin temes propis”, assegura Joana Mas.

FITXA TÈCNICA

Nom: Moments.
Companyia: Sound Six.
Gènere: Música.
Data: 2 de juliol del 2017.
Hora: 19 hores.
Lloc: Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
Preu: 20 euros. Entrades exhaurides.
Venda d’entrades: Per internet a Codetickets o presencialment a la taquilla de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c/ d’en Font, 25, Sabadell).

Foto portada: El grup Sound Six. Autor: cedida.