Foto portada: el Passeig, aquest dimarts. Autor: David B.

Sant Jordi, ajornat

Falta encara més d’un mes però la pandèmia de coronavirus, i el confinament a la població, fan impossible la celebració de Sant Jordi aquest any. Tampoc a Sabadell. Almenys el 23 d’abril. Així ho han confirmat fonts municipals a aquest digital al llarg del matí de dimecres. 

La cancel·lació de Sant Jordi posa en escac el sector editorial, i a Sabadell les llibreries de la ciutat, que concentren una part de les vendes al llarg de les setmanes prèvies i durant la celebració de la festa del llibre i la rosa. El sector florista serà l’altre gran afectat d’aquesta suspensió.

De la Rosa: “el més important és tallar el contagi”

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha assegurat que “ara mateix el més important és tallar el contagi del coronavirus. Creiem que l’ajornament d’una festa multitudinària com és Sant Jordi és la millor decisió. És cert que esperem que al mes d’abril estiguem en una altra situació però ara la prevenció és el principal i és millor pensar en un ajornament per també tenir temps de preparar-ho tot com cal. Un cop tinguem nova data, reprendrem els preparatius amb la màxima il·lusió i amb la plena voluntat com sempre, de continuar treballant de la mà de les entitats culturals i llibreries de la ciutat”.

Foto portada: celebració de Sant Jordi, l’any passat a Sabadell. Autor: David B.