Foto portada: dos visitants a la mostra de dibuixos. Autora: N.Bueno.

Terror il·lustrat a l’Acadèmia de Belles Arts

Una caputxeta vermella licantropa, una marxa d’esquelets amb vestit i corbata, un guerrer espectral d’aspecte futurista… l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell acull fins al proper dissabte 11 de març la 1a Mostra Il·lustrada de Terror de la ciutat, una exposició que recull una trentena d’il·lustracions d’alumnes de l’Escola Joso Sabadell i que tenen com a fil conductor la por.

L’activitat s’emmarca en el Festival de Cinema de Terror de Sabadell, que enguany arriba a la seva sisena edició, i ha estat possible gràcies a la iniciativa del col·lectiu sabadellenc de professionals del còmic i la il·lustració Bafarada.

El coordinador de la Mostra, professor de l’Escola Joso i membre de Bafarada, és Àlex López (Sabadell, 1976), autor local que ha publicat, entre d’altres obres, el llibre infantil il·lustrat La loca historia de la humanidad (Montena), el còmic fantàstic Andrea Hojarasca (Dolmen) i és col·laborador de la prestigiosa revista belga Spirou. A la mostra han participat 27 alumnes, joves amb edats compreses entre els 17 i els 25 anys, del curs d’Art gràfic de l’Escola Joso Sabadell, així com el propi Àlex López i Abel Carrasco (Sabadell 1976, dibuixant del webcòmic Lobos). López té exposat l’original de l’acudit gràfic que ha realitzat per il·lustrar les pàgines del programa del festival cinematogràfic i Carrasco els originals de la il·lustració que ha fet pel cartell de l’edició d’enguany, un homenatge a Gary Sherman (Chicago, EEUU, 1945), reconegut guionista, productor i director de cinema de terror.

Visitants a la mostra. Autora: N.Bueno.
Visitants a la mostra. Autora: N.Bueno.

Una bona oportunitat per conèixer a les futures promeses locals del còmic i la il·lustració, que de ben segur acontentarà especialment als aficionats del gènere de terror.

S’acosta el punt àlgid del festival

La mostra il·lustrada de terror forma part de les activitats del Festival de cine de terror, que viurà els seus actes centrals aquest cap de setmana. Divendres, a l’Estruch (cinc euros i a partir de les 17 hores), es farà la Marató clàssica. Dissabte, a partir de les 16.30 hores als cinemes Imperial per 13 euros, es durà a terme la Marató del festival. El programa està farcit d’activitats complementàries fins diumenge.

Foto portada: dos visitants a la mostra de dibuixos. Autora: N.Bueno.